Pumpaknäcke till halloween

Pumpaknäcke till halloween.

Ett vackert och smakrikt bröd som kan kryddas efter smak. Byt om du vill ut pumpakärnoljan mot olivolja eller rapsolja.
28 oktober, 2015

Du behöver:

2 dl majsmjöl

1 dl pumpakärnor

1 dl linfrön

1/2 dl pumpakärnolja

2 dl kokande vatten

1 msk kumminfrön eller torkad timjan (efter smak)

Gör så här:

Sätt ugnen på 150° grader.. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan och det kokande vattnet, rör till en ”gröt”. Lägg upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på toppen. Pressa ut smeten över hela plåten så det blir en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspapperet och ha på lite flingsalt och lite mer pumpafrön.

Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna och bryt bitar av knäcket. Servera med goda ostar och marmelad.

Pumpaknäcke till halloween.

Pumpaknäcke till halloween.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lelle Weibull
Recept: Daniel och Samantha Hartley/Zetas Trädgårdscafe

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: