Potatissoppa med rostade kikärter

Recept på potatissoppa med rostade kikärter

En riktig soppfavorit året om! Bjud på smakrik och god potatissoppa med rostade kikärter. Toppa med koriander och svartpeppar.
20 april, 2020

4 portioner

Potatissoppa:

3–4 bakpotatisar

2 gula lökar

2 msk garam masala

olja, till stekning

½ burk kikärter

1 liter grönsaksbuljong

1 dl yoghurt eller soyghurt

Salt och nymalen svartpeppar

Rostade kikärter:

½ burk kikärter

1 msk garam masala

3 msk olja, till stekning

Till servering:

Färsk koriander eller persilja

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Fräs lök och garam masala i lite olja i en tjockbottnad kastrull.
  4. Tillsätt potatis och avrunna kikärter och låt fräsa med några minuter.
  5. Häll över buljongen och låt koka under lock i cirka 35 minuter tills potatisen är genomkokt.
  6. Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen.
  7. Tillsätt yoghurt och mixa igen.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Skölj resterande kikärter, låt rinna av.
  10. Fräs tillsammans med garam masala och olja i 5–7 minuter tills de är spröda.
  11. Toppa soppan med frästa kikärter, plockad koriander och nymalen svartpeppar.
Recept på potatissoppa med rostade kikärter

Potatissoppa med rostade kikärter.

Recept: Food & Friends

LÄS MER:

Läcker kyld gurksoppa med smak av vår

Enkel och lyxig crème ninon-soppa

Krämig grön ärtsoppa med lyxig basilikaolja

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: