Pizza kan göra dig mer effektiv på jobbet

Pizza kan göra under för arbetsmoralen!

Pizza kan göra under för arbetsmoralen! Detta enligt en studie som visade att utlovad pizza fick anställda att jobba hårdare än extra pengar.
18 februari, 2019

Oavsett om du redan älskar ditt jobb eller ej – en liten belöning mår vi alla bra av. Frågan är dock – vilken belöning blir vi mest produktiva av? Tro det eller ej, men en studie, publicerad i en bok kallad ”Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations”, skriven av psykologen Dan Ariely, visar att det som gör oss allra mest produktiva är pizza.

Pizza smäller högre än pengar

Studien ägde rum på ett teknikbolag i Israel och det hela gick ut på att man delade upp de anställda i olika grupper. De olika grupperna fick sedan ett av tre textmeddelanden. Det ena meddelandet lovade pizza, det andra en bonus på 27 dollar och det tredje en komplimang från chefen. De utlovade belöningarna skulle fås om man nådde dagens uppsatta arbetsmål.

Studien visade att den grupp som lovades pizza jobbade allra hårdast. Pizzagruppen ökade produktiviteten med 6,7 procent. Den grupp som ökade produktiviteten näst mest var den grupp som utlovats en komplimang från chefen. Det visar sig alltså att pizza (och beröm) smäller högre än pengar…

Läs också:

Pizza är nyttigare till frukost än många flingor

Pizza gör oss lyckliga – speciellt när vi är bakis

Läs mer om studien hos Ladbible.