Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Pastan du ska laga baserat på ditt stjärntecken

21 aug, 2020 
AvSanna Rossäng
Pastarätter baserat på ditt stjärntecken
Vilken pasta ska du välja baserat på ditt stjärntecken? Spana in vad som präglar ditt horoskop och låt stjärnorna inspirera dig när du lagar pasta nästa gång!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Vi är många som låter stjärnorna visa vägen när det kommer till olika val i livet, så varför inte snegla på ditt horoskop nästa gång du ska laga pasta till dig själv (eller någon du inte är helt säkert på vad personen tycker om).

Är du som väduren och hänger på de senaste trenderna eller föredrar du klassiska smaker och vällagad mat? Spana in vårt pastahoroskop och låt stjärnorna avgöra smaksättningen på din nästa pasta!

Väduren: Ravioli med svartkål, kronärtskocka och getost

Väduren är impulsiv, modig, öppen, full av energi och är självklart den första att hänga på de senaste trenderna. Hur låter det med en lyxig och lättlagad vegetarisk pasta med svartkål och getost?

Recept på ravioli med svartkål och getost

Hela receptet hittar du här!

Annons

Oxen: Ravioli med Karl Johan-svamp och pancetta

Oxen är en riktig livsnjutare och lägger stor vikt vid gedigna råvaror och estetik. Satsa därför på en pasta som är lika god som vacker att se på. Vad sägs om en ravioli med Karl Johan-svamp och pancetta?

Hela receptet hittar du här!

Tvillingarna: Smakrik linguine med chorizo och räkor

Tvillingarna är full av liv och experimenterar gärna med smaker, olika matkulturer och ingredienser. Testa en kryddig pasta med fantastiska (och otippade!) smakkombinationer – tänk lyxig linguine med chorizo och räkor!

Annons
Recept på linguine med chorizo och räkor

Hela receptet hittar du här!

Kräftan: Pasta caprese med tomat, mozzarella och basilika

Enkelt, mysigt och hemtrevligt. Den hemkära kräftan vill inte ha några krusiduller eller extra allt. Välj en lättlagad pasta med enkla smaker som gör att ni får ännu mer tid att bara umgås. Vad passar då bättre än en pasta caprese med tomat, mozzarella och basilika?

Lejonet: Conchiglie med vit köttfärssås och svartkål

Lejonet älskar allt som är påkostat och den passionerade sidan av lejonet syns självklart i både val av mat och dryck. Råvarorna är av högsta klass och lejonet spenderar gärna mycket tid i köket för att få till de perfekta smakkombinationerna. Hörde vi lyxig conchiglie på kalvfärs med svartkål? Självklart!

Annons

Hela receptet hittar du här!

Jungfrun: Pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg

Jungfrun älskar hälsosam mat och ställer höga krav på bra råvaror. Ska du bjuda en jungfru på en riktigt god pasta så satsa på att laga den själv från grunden och anpassa din pastasås efter säsongsaktuella råvaror. Annars är ett säkert kort att imponera med en pasta där du tagit tillvara på råvaror du redan har hemma. Pasta med brödkrisp är en riktigt god måltid med många härliga texturer: krämighet från ägget, krisp från grönkål och frasighet från brödet.

Annons
Recept på pasta med brödkrisp, grönkål och pocherat ägg

Hela receptet hittar du här!

Vågen: Pasta med bakade tomater och parmaskinka

Den sällskapliga vågen tycker att det viktigaste med en måltid är att få laga och dela den tillsammans med någon. Så se till att göra matlagningen till en del av måltiden och gör både deg och pastasås från grunden. Varför inte satsa på en pasta med bakade tomater och parmaskinka?

Recept på pasta med bakade tomater och parma

Hela receptet hittar du här!

Annons

Skorpionen: Pappardelle med svamp, valnötter och rosmarin

Den fantasifulla skorpionen stora passion i livet är god mat! Finsmakare av rang som uppskattar genomtänkta smakkombinationer. Välj en smakrik pasta med rustika ingredienser – servera en krämig pappardelle med svamp, riven parmesan och repad rosmarin.

Pappardelle med svamp, valnötter och rosmarin

Hela receptet hittar du här!

Skytten: Pasta med falafel, broccoli och ost

Skytten älskar smaker från världens alla hörn och testar gärna något nytt! Välj en pasta som kombinerar exotiska och välbekanta smaker. Vad passar då bättre än en frasig falafel och broccoli toppad med len ostsås!

Annons
Recept på pasta med falafel, ostsås och broccoli

Hela receptet hittar du här!

Stenbocken: Pasta verde med räkor, dill och citron

Den traditionella och ambitiösa stenbocken vill ha en vällagad pasta med smaker som påminner om livets allra trevligaste minnen. Satsa på en klassisk skaldjurspasta med räkor, dill och självklart: citron!

Hela receptet hittar du här!

Annons

Vattumannen: Pasta med kyckling, mejram och hasselnötter

Vattumannen är fritänkande, uppfinningsrik och rolig och äter mer än gärna en pasta som utmanar. Lekfullt, nytänkande smakkombinationer och extra allt ska det vara – tänk en enkel kycklingpasta toppad med nötter, mejram och parmesan!

Pasta med kyckling, mejram, hasselnötter och parmesan

Hela receptet hittar du här!

Fiskarna: Pappardelle med ärtor, parmaskinka och mynta

Den romantiska fisken är full av både energi och fantasi och låter sig aldrig begränsas när det kommer till matlagning. En kombination av smakrik parmaskinka, ärtor och mynta tackar fisken inte nej till.

Annons

Hela receptet hittar du här!

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft, Kirsi-Marja Savola.

LÄS MER: 

Annons