Pasta med salsiccia, tomat och parmesan
Inkråmet i en salsiccia är full av smak och formas lätt till små köttbullar.
2 portioner
Du behöver:
300 g salsiccia (eller merguez)
1 msk olivolja till stekning
1 frp hackade tomater (gärna med örter)
3 dl kycklingbuljong
100 g körsbärstomater
250 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
Salt och peppar
Till servering:
En näve bladpersilja
Parmesan
Gör så här:
- Tryck ut innanmätet ur korvarna i små kluttar och stek i olja i en djup panna tills gyllene och spröda. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna blir runda.
- Tillsätt hackade tomater och buljong och låt koka upp. Skölj körsbärstomaterna och lägg dem i pannan tillsammans med okokt pasta. Lägg på lock och låt puttra i ca 10 minuter, tills pastan är kokt och al dente. Smaka av med salt och peppar.
- Servering: Skölj och hacka persiljan och strö över pastan tillsammans med nyriven parmesan. Servera genast.

Krämig pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis
Foto: Betina Hastoft