Pasta med salsiccia, tomat och parmesan

Recept på pasta med salsiccia, tomat och parmesan

Betina Hastoft
Salsiccia är som gjord för att serveras med hackade tomater, färsk pasta och riven parmesan. En riktigt enkel men ack så god rätt!
05 januari, 2023
Middag hos Wood: Panzanella
1:48

Efter reklamen: Middag hos Wood: Panzanella

(1:48)

Slå på ljud

Pasta med salsiccia, tomat och parmesan

Inkråmet i en salsiccia är full av smak och formas lätt till små köttbullar.

Så gör du en pasta med salsiccia, tomat och parmesan
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

300 g salsiccia (eller merguez)
1 msk olivolja till stekning
1 frp hackade tomater (gärna med örter)
3 dl kycklingbuljong
100 g körsbärstomater
250 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
Salt och peppar

Till servering:

En näve bladpersilja
Parmesan

Gör så här:

  1. Tryck ut innanmätet ur korvarna i små kluttar och stek i olja i en djup panna tills gyllene och spröda. Skaka pannan då och då, så att köttbullarna blir runda.
  2. Tillsätt hackade tomater och buljong och låt koka upp. Skölj körsbärstomaterna och lägg dem i pannan tillsammans med okokt pasta. Lägg på lock och låt puttra i ca 10 minuter, tills pastan är kokt och al dente. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Skölj och hacka persiljan och strö över pastan tillsammans med nyriven parmesan. Servera genast.
Krämig pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis

Foto: Betina Hastoft