Krämig pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis

Recept på pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis

Columbus Leth
Inget värmer som en krämig pasta, det är sen gammalt! Här serveras den i en härlig sås med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis.
01 februari, 2022
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Krämig pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis

Med inkråmet från färsk salsiccia får du enkelt en lyxig pastasås.

Godaste pastan är denna krämiga pasta med salsiccia och ugnsbakad sötpotatis
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

350 g pasta
3 vitlöksklyftor
200 g färska salsicciakorvar
2 stjälkar färsk rosmarin
2 ½ dl vispgrädde
40 g parmesan
Salt och nymalen svartpeppar

Ugnsbakad sötpotatis:

400 g sötpotatis
4 msk olivolja
Salt och färskmalen svartpeppar
3 stjälkar färsk rosmarin

Till servering:

Parmesan

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Skala sötpotatisen och skär i centimeterstora tärningar. Fördela dem på bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och strö över repad, hackad rosmarin, blanda runt. Rosta dem i ugnen i cirka 25 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av, spara pastavattnet. Skala och hacka vitlöken fint. Skär upp salsiccian och ta ut inkråmet och hacka i bitar. Stek vitlök, salsiccia och rosmarin i en stekpanna i 3–4 minuter. Tillsätt sötpotatisen och grädde och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
  3. Vänd ner den avrunna pastan i rätten, späd eventuellt med lite pastavatten om såsen är för tjock. Servera med färskriven parmesan.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth