Pasta med paprikasås och krispig parmaskinka

Recept på pasta med paprikasås och krispig parmaskinka

Columbus Leth
Sväng enkelt ihop en lättlagad pasta med paprikasås som toppas med krispig parmaskinka. Smaklig måltid!
01 november, 2022
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost
1:43

Efter reklamen: Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

(1:43)

Slå på ljud

Pasta med paprikasås och krispig parmaskinka

Med krispig parmaskinka får du pastasåsen att lyfta.

Laga en enkel pasta med paprikasås och krispig parmaskinka
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

3 röda paprikor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 ½ msk olivolja
1 tsk paprikapulver
½ tsk rosmarin
¼ tsk chiliflingor
Salt och peppar
100 g soltorkade tomater i olja
1 ½ dl vispgrädde
1 dl grönsaksbuljong
400 g färsk pasta
8 skivor parmaskinka

Till servering:

50 g parmesan
1 näve persilja

Panerad kyckling med zucchinipasta

Gör så här:

  1. Paprikasås: Skölj paprikan, skala rödlöken och vitlöken, skär allt i små bitar och fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter, tills de är gyllene och mjuka.
  2. Krydda med paprikapulver, rosmarin, chiliflingor, salt och peppar och fortsätt steka i 1 minut. Tillsätt soltorkade tomater, grädde och buljong och mixa till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvis- ningar på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Bred ut skinkan på en plåt klädd med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 8–10 minuter tills den är knaprig. Bryt skinkan i mindre bitar.
  4. Servering: Blanda pasta och sås, toppa med parmaskinka, nyriven parmesan och finhackad persilja.

Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen