Pasta med paprikasås och krispig parmaskinka
Med krispig parmaskinka får du pastasåsen att lyfta.
4 portioner
Du behöver:
3 röda paprikor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 ½ msk olivolja
1 tsk paprikapulver
½ tsk rosmarin
¼ tsk chiliflingor
Salt och peppar
100 g soltorkade tomater i olja
1 ½ dl vispgrädde
1 dl grönsaksbuljong
400 g färsk pasta
8 skivor parmaskinka
Till servering:
50 g parmesan
1 näve persilja

Panerad kyckling med zucchinipasta
Gör så här:
- Paprikasås: Skölj paprikan, skala rödlöken och vitlöken, skär allt i små bitar och fräs i olja på medelvärme i cirka 5 minuter, tills de är gyllene och mjuka.
- Krydda med paprikapulver, rosmarin, chiliflingor, salt och peppar och fortsätt steka i 1 minut. Tillsätt soltorkade tomater, grädde och buljong och mixa till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvis- ningar på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Bred ut skinkan på en plåt klädd med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 8–10 minuter tills den är knaprig. Bryt skinkan i mindre bitar.
- Servering: Blanda pasta och sås, toppa med parmaskinka, nyriven parmesan och finhackad persilja.
Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen