Parmalindad kyckling med panzanella-sallad

Recept på parmalindad kyckling med panzanella-sallad

Columbus Leth
Panzanella är en matig brödsallad från Toscana – den passar alldeles perfekt med denna parmalindade kyckling!
15 mars, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Parmalindad kyckling med panzanella-sallad

Har du ett par skivor torrt bröd över? Då har du basen till en italiensk panzanella.

Så gör du parmalindad kyckling med panzanella-sallad
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

4 kycklingbröstfiléeer
Salt och nymalen svartpeppar
1 mozzarella
4 stjälkar salvia
20 g osaltade pistaschnötter utan skal
8 skivor parmaskinka

Panzanella:

750 g körsbärstomater
2 gurkor
1 rödlök
1 kruka färsk basilika
100 g oliver utan kärnor
3 msk kapris
150 g minimozzarella
4 skivor surdegsbröd
4 msk olivolja vinägrett
3 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Banka ut kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar. Skär mozzarellan i skivor och fördela över ena halvan av varje kycklingfilé. Skölj salviabladen och fördela ovanpå mozzarellan.
  2. Hacka pistaschnötterna grovt och strö över kycklingen. Rulla ihop kycklingen stramt kring fyllningen och sno ihop varje filé med två skivor parmaskinka. Lägg kycklingen i ett ugnsfat och stek i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Sallad: Skölj och halvera tomaterna. Skölj gurkorna och skär i mindre bitar. Skala rödlök och hacka den fint. Skölj och plocka bladen från basilikan.
  4. Blanda tomater, gurka, rödlök, basilika, oliver, kapris och mozzarella i en skål. Pensla brödskivorna med olja på bägge sidor och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter. Skär brödskivorna i stora tärningar eller riv dem i mindre bitar och strö över salladen.
  5. Vispa ihop olja, oregano, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt vinäger under vispning. Slå dressingen över salladen och servera med kycklingen.

Foto: Columbus Leth