Pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino

Recept på pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino

Stine Christiansen
Efter en lång dag är det en enkel och smakrik middag som behövs – laga denna pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino. Barnsligt enkel!
06 september, 2022
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta
1:08

Efter reklamen: Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

(1:08)

Slå på ljud

Pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino

Få ingredienser, stora smaker!

Bjud på lättlagad pappardelle med ricotta, stekt svamp och pecorino
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

400 g papardelle (bred bandpasta)
250 g kungsmussling och skogschampinjoner
Havssalt
200 g ricottaost
Olivolja
50 g pecorinoost
Svartpeppar

Stekt svamp med majs, mandel och grillade flatbröd

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rensa svampen, stek gyllene på hög värme, salta. Häll av vattnet från pastan men spara lite vid sidan av.
  3. Blanda ner ricottan och oljan i pastan. Tillsätt vid behov lite av pastavattnet tills du får en krämig sås. Servera med stekt svamp, riven pecorino och nymalen svartpeppar.

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Se klippet här!

Foto: Stine Christiansen