Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Papardelle med skaldjursragu

25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på papardelle med skaldjursragu
Om du känner att det är hög tid att lyxa till det med skaldjur så satsa på en vällagad skaldjursragu med papardelle!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Papardelle med skaldjursragu

Lyx med skaldjur, gudagott!

Lyxa till det med papardelle med skaldjursragu

2 portioner

Annons

Du behöver:

½ kg blåmusslor
300 g torskfilé
2 kokta, tinade havskräftor
150 g pappardelle
1 schalottenlök
1 liten fänkål
1 tsk smör till stekning
2 tsk vetemjöl
1 dl vitt vin
2 dl färdig fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 näve färsk dill eller bronsfänkål

Gör så här:

  1. Skölj musslorna och kontrollera att de är stängda. Skär fisken i stora bitar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och fänkålen. Stek grönsakerna mjuka i smör i en stor kastrull i några minuter och strö över lite mjöl. Rör om och tillsätt vin och buljong. Koka upp och tillsätt musslorna. Låt dem ånga under lock i 4–5 minuter. Ta upp musslorna med en hålslev och håll dem varma. Häll grädden i såsen och låt den koka upp ordentligt i 1 minut. Lägg fisken och havskräftorna i grytan och låt dem ånga i 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Släng de blåmusslor som inte har öppnat sig.
  3. Servering: Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med musslor, fisk, havskräftor och buljong. Toppa med dill.

Foto: Betina Hastoft

Annons