Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Panpizza med salsiccia, basilika och mozzarella

25 aug, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på panpizza med salsiccia, basilika och mozzarella
Denna lite tjockare panpizza som toppas med salsiccia, basilika och mozzarella är som gjord för att serveras på förfesten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Panpizza med salsiccia, basilika och mozzarella

En lite tjockare pizza som bakas i gjutjärnspanna för att få en krispig undersida.

Panpizzan med salsiccia och mozzarella får en krispig botten när den bakas i gjutjärnspanna

2 pizzor

Annons

Du behöver:

Pizzadeg:

25 g jäst
3 ½ dl ljummet vatten
1 ½ tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk olivolja
600 g (ca 10 dl) vetemjöl, tipo 00
2 msk polenta

Topping:

100 g krossade tomater
2 färska mozzarellabollar
300 g salsicciakorvar
Salt
Lite olivolja
Färsk basilika
1 tsk torkad oregano

Gör så här:

  1. Pizzadeg: Lös upp jästen i ljummet vatten i en bunke, gärna tillhörande en köksassistent. Tillsätt salt, socker och olja. Blanda i ca 6 dl mjöl. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget, tills degen är slät och blank.
  2. Täck bunken med plastfolie och en ren kökshandduk och låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250–275°, gärna så varm som möjligt. Låt en gjutjärnspanna bli varm i ugnen.
  3. Ta försiktigt ut gjutjärnspannan ur ugnen och strö över 1 msk polenta. Dela degen i 2 delar och tryck försiktigt ut en av degbitarna i gjutjärnspannan (var försiktig, den är varm!).
  4. Topping: Bred ut hälften av de krossade tomaterna på degen. Dela mozzarellan i mindre bitar och toppa botten med hälften av mozzarellan.
  5. Ta ut innehållet från salsicciakorvarna och fördela hälften av färsen på pizzan. Krydda med salt och pensla degkanten med olivolja.
  6. Grädda pizzan i 10–15 minuter tills den är gyllene och genomgräddad. Låt pizzan svalna lite och ta sedan försiktigt upp den ur gjutjärnspannan. Upprepa med den återstående pizzadegen och resten av fyllningen.
  7. Skölj och plocka basilikan och fördela den över pizzorna tillsammans med oregano. Servera genast.

Foto: Anne Marie Jo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons