Panerad fisk med fänkålssallad och pepparrot

Recept på panerad fisk med fänkålssallad och pepparrot

Columbus Leth
Panerad fisk är klassisk middagsfavorit som här serveras med nya spännande tillbehör – fänkålssallad och pepparrot.
12 juli, 2022
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Panerad fisk med fänkålssallad och pepparrot

Klassiska smaker till vit fisk.

Så lagar du middagsfavoriten panerad fisk med fänkålssallad och pepparrot
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

500 g fiskfilé, gärna torsk
Salt och nymalen svartpeppar
½ dl vetemjöl, ströbröd eller panko
2 msk olivolja till stekning
2 msk smör till stekning

Fänkålssallad:

1 fänkål
1 schalottenlök
1 knippe rädisor
1 knippe kruspersilja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk flytande honung
1 ½ msk färskriven pepparrot
Salt och nymalen svartpeppar

Pepparrotskräm:

2 dl crème fraiche
1 msk färskriven pepparrot
½ citron
Salt och svartpeppar

Garnering:

Persilja

Till servering:

1 lime
Surdegsbröd

Sprödstekt torsk med balsamicobakade jordgubbar

Gör så här:

  1. Börja med fänkålssalladen: Skölj fänkålen och skär i tunna skivor, gärna på mandolin. Skala schalottenlöken och tärna fint. Skölj och skiva rädisorna tunt. Skölj och hacka persiljan, spar gärna lite till garnering.
  2. Blanda vinäger, honung och pepparrot i en salladsskål. Vänd ner fänkål, lök, rädisor och persilja i dressingen och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda crème fraiche, pepparrot, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  4. Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och peppar och vänd i mjöl eller ströbröd. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek filéerna gyllene och krispiga, 2–3 minuter på varje sida.
  5. Fördela en sked pepparrotskräm på varje tallrik. Toppa med fänkålssallad, fisk och strö persilja över. Servera med limeklyfta och gott bröd.

3 matiga våfflor

Se klippet här!

Foto: Columbus Leth