Lyxiga ostron med citron och svart sesam

Recept på ostron med citron och svart sesam

Inge Skovdal / Skovdal Nordic
Att bjuda på ostron är extra lyxigt. De är fulla med smak, det räcker gott och väl att toppa med citron och svarta sesamfrön. Njut!
03 september, 2021
0:34

Efter reklamen: Champagnedrink med sockervadd

(0:34)

Ostron med citron och svart sesam

Har du väl knäckt koden är det inte så svårt att öppna ostron. Se bara till att ha en riktig ostronkniv!

Lyxa till det med ostron med citron och svart sesam
Inge Skovdal / Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

6 ostron
1 citron
1 msk svart sesamfrö

Gör så här:

  1. Lägg ett ostron med den platta skalsidan uppåt, i en handduk för att skydda dina händer. Stick ner en ostronkniv eller en vass, robust kniv i ”gångjärnet” vid ostronets spetsiga ände.
  2. Vicka kniven försiktigt i höjd- och sidled. Bänd upp locket när du känner att gångjärnet ger med sig. För kniven längs med för att lossa skalet. Var försiktig så du inte skadar själva ostronet.
  3. Lossa ostronet från skalet så det blir enklare att äta det. Gör likadant med alla ostron och fördela dem på ett fat. Droppa citronsaft och strö sesamfrön över.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Missa inte

Lyxig meny med krabba, ostron och musslor

Fyra helt magiska recept!

Ostron med brynt smör, panko och gurka

Kan det bli godare?

3 lyxiga och lättlagade skaldjursrecept

Finstämda smaker med en asiatisk touch!