Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Lyxiga ostron med citron och svart sesam

03 sep, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på ostron med citron och svart sesam
Att bjuda på ostron är extra lyxigt. De är fulla med smak, det räcker gott och väl att toppa med citron och svarta sesamfrön. Njut!
Annons
Champagnedrink med sockervaddBrand logo
Champagnedrink med sockervadd

Ostron med citron och svart sesam

Har du väl knäckt koden är det inte så svårt att öppna ostron. Se bara till att ha en riktig ostronkniv!

Lyxa till det med ostron med citron och svart sesam

6 portioner

Du behöver:

6 ostron
1 citron
1 msk svart sesamfrö

Gör så här:

  1. Lägg ett ostron med den platta skalsidan uppåt, i en handduk för att skydda dina händer. Stick ner en ostronkniv eller en vass, robust kniv i ”gångjärnet” vid ostronets spetsiga ände.
  2. Vicka kniven försiktigt i höjd- och sidled. Bänd upp locket när du känner att gångjärnet ger med sig. För kniven längs med för att lossa skalet. Var försiktig så du inte skadar själva ostronet.
  3. Lossa ostronet från skalet så det blir enklare att äta det. Gör likadant med alla ostron och fördela dem på ett fat. Droppa citronsaft och strö sesamfrön över.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons