Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter

Okonomiyaki – så gör du den japanska kålpannkakan

13 sep, 2025
Recept på okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Okonomiyaki är klassisk japansk street food med rötter i Hiroshima. Här delar Catarina König sitt bästa recept på kålpannkakan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötterBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Kålpannkaka kanske inte låter så gott, men det är otroligt!

Annons

4 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 ägg
4 dl vetemjöl special
2 ½ dl vatten
1 tsk salt
1 pkt bacon, 140 g
450 g vitkål eller spetskål
2 salladslökar
2 msk gari, finhackad (inlagd ingefära)
Smör och rapsolja, till stekning

Okonomiyakisås:

½ dl japansk soja
2 msk Worcestershiresås
½ dl vatten
1 ¾ msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk riven färsk ingefära
1–1 ½ tsk Maizena majsstärkelse

Sesam-majonnäs:

1 dl majonnäs
½ –1 tsk sesamolja
2–3 droppar japansk soja
Nymald svartpeppar

Topping:

Finhackad salladslök
Svarta och vita sesamfrön, rostade
Koriander

Gör så här:

  1. Vispa ihop alla ingredienser till okonomiyakisåsen i en liten kastrull. Låt koka upp under omrörning till en jämn konsistens och låt svalna helt.
  2. Blanda samman ingredienserna till sesam-majonnäsen, låt stå svalt.
  3. Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt.
  4. Skär baconet smått och knaperstek i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Strimla vitkål och salladslök och finhacka garin. Blanda sedan ner allt i ”pannkakssmeten”.
  6. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja och stek hälften av smeten till en stor pannkaka i 3–5 minuter per sida. Upprepa med nästa pannkaka.
  7. Servering: Strö det knaperstekta baconet över kålpannkakorna. Toppa med finstrimlad salladslök, och ringla över både okonomiyakisås och sesam-majonnäs. Toppa med koriander och sesamfrön.
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Recept och foto: Catarina König

Annons