Oatlaws lanserar ny energibar utan tillsatser

25 jan, 2023 
AvNami Kawakita
Oatlaws lanserar ny energibar utan tillsatser
Oatlaws tillverkar hälsosammare mellanmål som proteinpudding, shakes och energibars med fokus på god smak, bra konsistens och bra energi från naturliga ämnen – som vi känner till!
Annons
Frukostälskare? 6 anledningar att fortsätta med vanan
Frukostälskare? 6 anledningar att fortsätta med vanan

”Cut the Crap. Eat Clean.” – det är svenska Oatlaws motto. Med sina innovativa och växtbaserade produkter utan tillsatser har de tagit marknaden med storm. Efter framgångarna med chia- och proteinpuddingar och bars fortsätter Oatlaws nu att utmana mellanmålskategorin med ett nytt tillskott i miniformat.

The Oat Bite är den senaste familjemedlemmen i Oatlaws och har snabbt blivit en favorit för de som är på jakt efter ett mättande snack utan tillsatser. Receptet på succén stavas riktig frukt och frystorkade bär som här boostats med extra nyttigheter. Ett hälsosamt litet mellanmål att ha liggandes i väskan så du snabbt kan få dig en energiboost.

The Oat Bite med hallonsmak är boostad med rödbeta

- Alla älskar ju snacks och i vardagen behöver man ofta en snabb energiboost. Men väldigt mycket snacks och mellanmål där ute går åt godishållet. De är täckta av choklad eller fulla av tillsatser och tomma kalorier som leder till att du kraschar lika snabbt som du lyfter. Det tycker vi är onödigt när det finns så mycket bra råvaror att jobba med för att skapa bättre produkter. Vi ville skapa ett litet snack som ger mycket energi, smakar urgott och innehåller bra råvaror. Något som jag med gott samvete också vill ge mina barn, säger David Frenkiel, Head of Innovation på Oatlaws.

Annons

Svensk havre, nötsmör och matcha

The Oat Bite är, precis som alla andra produkter från Oatlaws, helt veganska och fria från artificiella ingredienser. Basen består av en kombination av fiberrik nordisk havre och nötsmör som sedan sötats med kokosnektar och den goda smaken kommer från riktig frukt och bär. I The Oat Bite har äppelsmaken boostats med superfooden matchapulver, hallonsmaken är boostad med rödbeta och blåbärssmaken är boostad med chiafrön.

Det var en självklarhet på Oatlaws att använda nötter, havre och frukt som bas istället för t ex glycerol och artificiella sötningsmedel som annars ofta används i bars och snacksprodukter.

The Oat Bite med smak av äpple har boostats med superfooden matcha

– Havre är vårt nordiska superfood och kan användas på otroligt många spännande sätt. Enligt Livsmedelsverket äter de flesta svenskar för lite fullkorn och fibrer och det är precis vad havre tillför, säger David Frenkiel, en av Sveriges mest framstående matentreprenörer inom växtbaserad mat och Head of Innovation på Oatlaws.

Annons

Oatlaws-fans kan som vanligt förvänta sig detaljer som är typiska för deras kreativa sätt att arbeta med råvaror och ingredienser. Till exempel är Oat Bite en av de första svenska snacksprodukterna som innehåller just matchapulver.

– Matcha är ett grönt malet te rikt på antioxidanter och naturligt koffein. Det är väldigt populärt inom hälsokretsar och används i en mängd olika produkter i USA och Asien, säger David Frenkiel.

Läs mer på Oatlaws hemsida

Annons