Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Stockeld Dreamery släpper två nya växtbaserade cream cheeses

20 mar, 2023 
AvNami Kawakita
Stockeld Dreamery släpper två nya växtbaserade cream cheeses
Stockeld Dreamery lanserar nu två växtbaserade cream cheeses gjorda på fermenterade kikärter och linser. Lika goda som vanlig och snälla mot planeten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegansk chokladmousseBrand logo
Vegansk chokladmousse

Svenska Stockeld Dreamery är ett svenskt forskningsbaserat livsmedelsbolag med ett uppdrag – att skapa världens mest ambitiösa växtbaserade ost som är lika god som vanlig och som också är bra för vår planet. Efter flera års forskning och utvecklingsarbete släppte Stockeld Dreamery i höstas Stockeld Creamy Spread Original med ~70 procent lägre klimatavtryck, enligt Carbon Cloud.

Nu lanserar de ytterligare två växtbaserade cream cheeses gjorda på fermenterade kikärter och linser. Den ena är smaksatt med vitlök och örter och den andra med rökt paprika och chili, båda är lika krämiga och goda som mjölkbaserad cream cheese men med ett avsevärt lägre klimatavtryck.

Annons

– Ingenting är mer givande än WOW-reaktionerna vi har fått på våra nya produkter, i synnerhet när det ligger tre års hårt arbete bakom. Med en solid bas i Stockeld Creamy Spread Original har vi lekt med många olika smaker och kombinationer. Idag är vi stolta över att kunna presentera en klassisk variant med smak av vitlök och örter och en joker smaksatt med rökt paprika och chili, säger Sorosh Tavakoli, grundare av Stockeld Dreamery.

Eftersom Stockeld Creamy Spread är gjord på baljväxter så har den, till skillnad från många andra växtbaserade ostar, dessutom samma höga näringsvärde som en mejeribaserad ost. Stockeld Creamy Spread innehåller 5,1 procent protein och 20 procent fett.

Annons
Stockeld Dreamerys växtbaserade ostar är lika goda som vanliga och dessutom snällare mot planeten

Och ostarna levererar i smak! I ett blindtest med över 130 deltagande konsumenter som fick testa olika cream cheese-produkter rankades Stockeld Creamy Spread Original högst bland de växtbaserade alternativen.

– Veganer har gång efter gång introducerats för nya produkter med "samma smak, men utan skuld". Efter att ha betalat en premie har de sedan fått reda på att det bara är en falsk överprisad produkt som saknar både smak och näring. Detta slutar idag, fortsätter Sorosh.

Annons

Dessa växtbaserade cream cheeses är ett utmärkt alternativ för dig som är vegan och för den som vill göra en liten men god insats för vår planet. Du hittar Stockeld Creamy Spread på ICA, Mathem och utvalda Hemköpsbutiker från 12 mars. Det rekommenderade utpriset ligger på 28:90 kronor.

Annons