Julita Wärdshus – med potential att bli en Michelin-destination

08 maj, 2023 
AvNami Kawakita
Julita Wärdshus – med potential att bli en Michelin-destination
I Södermanland gömmer sig restaurangen med stort potential – nämligen Julita Wärdshus. Med vinnaren av Bocuse d’Or Sweden 2023 Gustav Leonhardt i köket är denna pärla ett måste att besöka i sommar!
Annons
Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige
Se 5 semesterpärlor att besöka i Sverige

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki har vid sidan av sin enstjärniga restaurang Aira i Stockholm även drivit restaurangen på Julita Wärdshus i Södermanland. Nu tas nästa steg för att etablera Julita som ny matdestination när Aira förvärvar restaurangen.

Ambitionen är att göra den pittoreska Sörmlands-gården till en gastronomisk destination. Kökschefen är ingen mindre än Gustav Leonhardt – vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och Sveriges representant i den globala tävlingen Bocuse d’Or 2024/25.

Gustav Leonhardt, vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023.
Gustav Leonhardt, vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023.
Annons

– Det ska bli superkul att komma ut till Julita! Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året, säger Gustav Leonhardt.

– I 15 år har jag drivit Julita Wärdshus – och det med stor glädje. När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraften som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelin-destination, säger Tommy Myllymäki.

Passa på att övernatta i det anrika värdshuset

Expertisen, hantverksnivån och kreativiteten från Aira är ständigt närvarande men Julita kommer stå på helt egna ben – menyn kommer ha en tydlig nordisk och lokal profil. Utöver mat i värdsklass så inkluderar Julita även övernattning i vackra herrgårdsflyglar och en lantlig hantverksfrukost. Det är en genomtänkt upplevelse i historiska miljöer på Jultia Gård, där vissa delar kan dateras ända tillbaka till 1500-talet. Detta är ett perfekt stopp på road trippen eller en lyxig mini weekend för den som uppskattar riktigt god mat.

Annons

– Jag ser med spänning fram emot att jobba med alla råvaror och producenter i närområdet kring Julita. Vi tycker det ska bli väldigt roligt att skapa en restaurangupplevelse på hög nivå med en tydlig lokal sörmländsk och nordisk prägel, säger Pi Le, delägare och kökschef på Aira.

Den nya upplevelsen på Julita öppnar för bokningar den 8/5 kl 10.00 på www.julitawardshus.se.

Restaurangen kommer att ha öppet från 1 juni till mitten av september under det första året.
Restaurangen kommer att ha öppet från 1 juni till mitten av september under det första året.Hasselblad H6D

Priser för middag, övernattning och frukost från 2750-4250kr per person. Julita Wärdshus kommer fortsatt även bedriva sina verksamheter med enklare café och lunchservering för övriga besökare.

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar