5 mumsiga matlådor med sommarsmak

Mumsiga matlådor med sommarsmak.

Värmen är här och äntligen kan vi äta lunch utomhus, så ta med din matlåda ut i solen och njut av somriga smaker som grekisk sallad, tonfiskbaguette eller krämig potatissallad med fänkål och rökt lax.
20 maj, 2019

MÅNDAG:

Grekisk bondsallad med fetaost och oliver

Mellan varven kan man glömma bort hur fantastiskt gott det är med grekisk sallad. Här kommer en påminnelse! Ät gärna tillsammans med en bit gott bröd.

Till receptet >>

Grekisk bondsallad med fetaost och oliver.

Grekisk bondsallad med fetaost och oliver.

TISDAG:

Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat)

Pan Bagnat är en klassisk fransk macka, här med tonfisk och ägg. Mackorna mår extra bra av att stå och ”gotta till sig” lite, och är därför perfekta att ta med.

Till receptet >>

Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat).

Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat).

ONSDAG:

Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax

Färskpotatis och pepparrotsdressing är en god kombination. Förvara dressingen vid sidan av, och kärna ur gurkan, så håller sig salladen fräsch längre.

Till receptet >>

Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax.

Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax.

TORSDAG:

Primörpaj med fetaost och lufttorkad skinka

Mättande paj med morötter, sparris, purjolök och fetaost. Rågmjöl i degen gör pajen extra mättande. Servera med sallad och lufttorkad skinka.

Till receptet >>

Primörpaj med fetaost och lufttorkad skinka.

Primörpaj med fetaost och lufttorkad skinka.

FREDAG:

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa

Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade to­mater. Känns fläskfilé för lyxigt kan du panera fläskkotletter i stället.

Till receptet >>

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner