Morotsvåfflor med färskostsfrosting

Recept på morotsvåfflor med färskostfrosting

Bjud på våfflor! Dessa frasiga morotsvåfflor med färskostfrosting är riktiga favoriter. Servera med hackade nötter och bär.
04 mars, 2020

4-6 portioner

Morotsvåfflor:

2 dl rivna morötter

100 g smör, rumstempererat

1 1/2 dl rörsocker

2 stora ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk vaniljsocker

Färskostfrosting:

200 g färskost, till exempel Philadelphia

25 g smör, rumstempererat

2 tsk färskpressad citronsaft

1 1/2 dl florsocker

Till servering:

Hackade pistaschmandlar eller valnötter

Färska bär

Gör frostingen så här:

  1. Vispa upp färskosten med elvisp.
  2. Tillsätt rumstempererat smör, citronsaft och florsocker.
  3. Vispa till en jämn röra och låt sedan stå kallt under tiden du gör smeten.

Gör morotsvåfflorna så här:

  1. Skala och riv morötterna fint.
  2. Vispa upp rumstempererat smör och socker till en ljus kräm.
  3. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en annan bunke.
  5. Vänd sedan ner lite av mjölet i taget i smeten och varva med att blanda ner rivna morötter.
  6. Blanda till en jämn smet.
  7. Grädda våfflorna i våffeljärn.
  8. Servera med färskostsfrosting, hackade nötter och bär.
Recept på morotsvåfflor med färskostfrosting

Morotsvåfflor med färskostfrosting.

Av: Camilla Biesbrjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk

LÄS MER:

6 spännande våfflor för alla smaker

Frasiga våfflor med choklad, lönnsirap och bär

Spenatvåfflor med rökt lax och avokado

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: