Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

6 spännande våfflor för alla smaker

25 mar, 2018 
AvRedaktionen
Spännande våfflor för alla smaker.
Frasigt, smaskigt och mäktigt. Våffelsmet är enkelt men resultatet är festligt. Prova en ny variant – och varför inte äta våfflor till middag i kväll!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Bananvåfflor med kokosgrädde och blåbär

Med banan i smeten blir våfflorna härligt söta. Dessutom är det nyttigt, glutenfritt och himla gott! Toppa med kokosgrädde och blåbär.

Till receptet >>

Bananvåfflor med kokosgrädde och blåbär.
Bananvåfflor med kokosgrädde och blåbär.

2. Tacovåfflor med pulled chicken

Tacovåfflan är en rolig variant på fredagstacon. Servera med pulled chicken, fried black beans, picklad rödlök, mango, koriander och gräddfil.

Till receptet >>

Tacovåfflor med pulled chicken.
Tacovåfflor med pulled chicken.

3. Frasiga falafelvåfflor utan ägg

En våffelsmet utan ägg blir ofta lite frasigare. Dessa är både frasigare och matigare än de flesta våfflor. Servera gott grönt till och toppa med en smakrik kall sås.

Annons

Till receptet >>

Falafelvåfflor utan ägg.
Falafelvåfflor utan ägg.

4. Spenat- och örtvåfflor med ricottascramble och rökt lax

Matigt gröna våfflor med spenat och örter. Servera med en underbart krämig äggröra med ricotta, skivor av rökt lax och skivade rädisor.

Till receptet >>

Spenat- och örtvåfflor med ricottascramble och rökt lax.
Spenat- och örtvåfflor med ricottascramble och rökt lax.

5. Chokladvåfflor med grädde och björnbär

Chokladvåfflor med vispgrädde och björnbär. Servera som en rolig och lite oväntad dessert efter middagen eller som frukost till någon du tycker om.

Annons

Till receptet >>

Chokladvåfflor med grädde och björnbär.
Chokladvåfflor med grädde och björnbär.

6. Belgiska våfflor med glass och kolasås

Belgiska våfflor görs traditionellt med jäst, men det går bra med bakpulversmet också. Gräddas alltid i ett belgiskt våffeljärn dock!

Till receptet >>

Belgiska våfflor med glass och kolasås.
Belgiska våfflor med glass och kolasås.

Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons