Mexikanska tortillas med broccoli och ägg

Recept på mexikanska tortillas med broccoli och ägg

Tänk tacos – fast i läckert tortillaformat! Bjud på goda mexikanska tortillas med sotad broccoli, stekt ägg och salsa verde.
05 april, 2020

4 portioner

Mexikanska tortillas:

200 g sparrisbroccoli

2 röda paprikor

4 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

400 g svarta bönor

4 ägg

4 tortillabröd

2 ½ dl grekisk yoghurt

½ röd chili

Salsa verde:

1 kruka koriander

2 salladslökar

1 vitlöksklyfta

1 grön chili

2 lime, saften

½ dl olivolja

1 tsk strösocker

½ tsk salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220°.
  2. Lägg broccoli och urkärnad strimlad paprika i en smord ugnsfast form.
  3. Ringla över hälften av olivoljan, salta och peppra.
  4. Rör om och rosta i ugnen i 30–35 minuter tills de är mjuka, rör om då och då.
  5. Tillsätt de avrunna bönorna de sista 5 minuterna för att få dem varma.
  6. Lägg alla ingredienser till salsan i en matberedare och mixa slätt. Ställ åt sidan.
  7. Hetta upp återstående olivolja och stek äggen, salta och peppra.
  8. Värm tortillas, lägg upp på tallrikar.
  9. Bred på ett tjockt lager yoghurt, lägg upp grönsaker och bönor och toppa med äggen.
  10. Strö över urkärnad hackad röd chili, ringla över lite salsa verde och lite olivolja.
  11. Servera genast tillsammans med lite extra salsa verde.
Recept på mexikanska tortillas med broccoli och ägg

Mexikanska tortillas med broccoli och ägg.

Av: John Gregory Smith
Foto: Europapress

LÄS MER:

Tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa

Frasig tortillapaj med salladslök och babyspenat

Matig tortilla med potatis, fetaost och chorizo

Tortillapizza med löjrom och crème fraiche