5 matiga och mättande mackor

Matiga och mättande mackor.

Smörgåsen har gjort comeback! Nu med mindre bröd och mer pålägg. Perfekt till brunchen, fredagsdrinken eller mitt i veckan med ett glas vin.
12 juni, 2018

1. Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg

När du sticker kniven i det krämiga ägget och gulan rinner ut över krabbröran, ja då är du så nära mathimlen man kan komma!

Till receptet >>

Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg.

Surdegsbröd med krabbröra och pocherat ägg.

2. Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett

Blåbär och chèvre är en underbar kombination som bara måste provas! Här på rågbröd tillsammans med serranoskinka och ruccola.

Till receptet >>

Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.

Rågbröd med chèvre och blåbärsvinägrett.

3. Rostade vitlöksbröd med miniomeletter

Stansa ut runda skivor ur formbröd med hjälp av ett dricksglas. Miniomeletterna görs enklast i en plättlagg eller i en liten stekpanna.

Till receptet >>

Rostade vitlöksbröd med miniomeletter.

Rostade vitlöksbröd med miniomeletter.

4. Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander

Matig macka som får en välkommen skjuts av en het chimichurri. Servera på surdegsbröd som du penslar med olivolja och gnider in med vitlök.

Till receptet >>

Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.

Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander.

5. Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta

Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta, pommes och gurkmajonnäs. Gör som danskarna: lägg hela middagen på en macka, helt enkelt.

Till receptet >>

Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta.

Danskt rågbröd med dubbelpanerad spätta.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips