Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Mandel- och limekaka med bär

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Cirka 8 bitar

Tid: 15 minuter + 30 i ugnen

Servera gärna tillsammans med nyttig och god sojaglass och färska bär.

2 ägg

2 dl strösocker

125 g smör (rumstempererat)

4 dl mandel (skållad och skalad)

1 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk rivet citron- eller limeskal

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned smöret.

Mal mandeln och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rivet citrusskal. Vänd ihop alltsammans, häll smeten i formen och grädda i cirka 30 minuter. Servera kakan kall eller ljummen med bär och sojaglass.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons