Majssoppa med kokosmjölk
När det är varmt ute kan en soppa vara alldeles lagom till middag!
4 portioner
Du behöver:
½ rotselleri
1 lök
1 färsk röd chili
1 färsk grön chili
3 cm färsk ingefära
Olivolja till stekning
4 majskolvar
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong
1 lime
Salt och peppar
1 näve färsk koriander
Tortillachips

Rostad paprikasoppa med valnötter och crème fraiche
Gör så här:
- Skala och tärna rotselleri, hacka lök och chili fint (spara lite till garnering) samt skala och riv ingefära. Fräs alltsammans i olja i en stor panna i 4–5 minuter.
- Skär av majsen från kolvarna. Låt majs och pressad vitlök fräsa med i pannan några minuter. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong och lägg även de tomma majskolvarna i pannan. Låt puttra under lock i 20 minuter på svag värme.
- Lyft ur och släng majskolvarna. Mixa soppan till en slät konsistens. Smaka av med limejuice, salt och peppar. Häll soppan i skålar, garnera med chili, koriander och lätt krossade tortillachips.
Foto: Betina Hastoft