Lyxig råbiffstoast – signerad Marion Ringborg
03 jun, 2025
AvMarion Ringborg
Det känns som att Marion Ringborg har skapat en blivande klassiker med sin smörstekta råbiffstoast – som är precis så god som den låter!
Annons
Råbiffstoast
Krispigt smörstekt toast fylld med råbiff och de klassiska tillbehören. Här får du en lyxig variant där den smörstekta ytan möter det svala, kryddiga köttet. Perfekt som förrätt eller lyxigt snacks. Kan dubblas eller tripplas.
Annons
4–6 portioner
Du behöver:
8 skivor vitt rostbröd
Smör till stekning
Råbiff:
40 0 g nötinnanlår eller oxfilé, finhackat
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad kapris
2 msk finhackad schalottenlök
2 msk finhackade cornichoner
2 tsk worcestershiresås
2 äggulor
Salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
- Förbered råbiffen: Blanda kött, senap, kapris, schalottenlök, cornichoner, worcestershiresås och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt en stund så att smakerna får sätta sig.
- Montera och stek toasten: Fördela blandningen på hälften av brödskivorna och lägg på resterande skivor som lock. Hetta upp en panna på medelvärme och smält generöst med smör. Stek bröden snabbt på båda sidor tills de får gyllene yta, men se till att köttet inuti förblir rått.
- Servering: Om du vill kan du skära bort brödets kanter. Skär sen varje toast diagonalt i trianglar och servera genast.
- Tips! Servera gärna råbiffstoasten med pommes frites eller salta chips.
Recept: Marion Ringborg, ur boken Marions bord – middag för många (Natur & Kultur)
Foto: Mira Wickman
Annons