Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Lyxig råbiffstoast – signerad Marion Ringborg

03 jun, 2025
AvMarion Ringborg
Recept på Marion Ringborgs råbiffstoast
Det känns som att Marion Ringborg har skapat en blivande klassiker med sin smörstekta råbiffstoast – som är precis så god som den låter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sötsura vindruvor med champagneBrand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Råbiffstoast

Krispigt smörstekt toast fylld med råbiff och de klassiska tillbehören. Här får du en lyxig variant där den smörstekta ytan möter det svala, kryddiga köttet. Perfekt som förrätt eller lyxigt snacks. Kan dubblas eller tripplas.

Annons

4–6 portioner

Du behöver:

8 skivor vitt rostbröd
Smör till stekning

Råbiff:

40 0 g nötinnanlår eller oxfilé, finhackat
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad kapris
2 msk finhackad schalottenlök
2 msk finhackade cornichoner
2 tsk worcestershiresås
2 äggulor
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Förbered råbiffen: Blanda kött, senap, kapris, schalottenlök, cornichoner, worcestershiresås och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt en stund så att smakerna får sätta sig.
  2. Montera och stek toasten: Fördela blandningen på hälften av brödskivorna och lägg på resterande skivor som lock. Hetta upp en panna på medelvärme och smält generöst med smör. Stek bröden snabbt på båda sidor tills de får gyllene yta, men se till att köttet inuti förblir rått.
  3. Servering: Om du vill kan du skära bort brödets kanter. Skär sen varje toast diagonalt i trianglar och servera genast.
  4. Tips! Servera gärna råbiffstoasten med pommes frites eller salta chips.
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo
Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Recept: Marion Ringborg, ur boken Marions bord – middag för många (Natur & Kultur)
Foto: Mira Wickman

Annons