Lyxa till det med ostron på två sätt

Lyxa till det med ostron på två sätt

Columbus Leth
Ostron osar lyx så varför inte starta festen med ostron på två sätt? Ett ostron i lökskål med majs, dragon och vinäger och ett ostron med citronmarinerad jordärtskocka.
01 november, 2022
Öppna en champagneflaska – så gör du
2:05

Efter reklamen: Öppna en champagneflaska – så gör du

(2:05)

Slå på ljud

Ostron i lökskålar med majs, dragon och vinäger

Ostron sätter tonen för årets festligaste kväll.

4 portioner

Du behöver:

4 ostron
1 stor gul lök
4 minimajskolvar
2 msk kokta majskorn
2 stjälkar dragon
1 msk äppelcidervinäger
Salt, svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka löken hel med skalet på i vatten med lite salt i cirka 20 minuter tills den är mjuk. Halvera och skala löken och lossa försiktigt fyra ”skålar”.
  2. Dela minimajsen på längden och skär i bitar. Stek i torr, het panna tillsammans med majskornen. Hacka dragonen grovt och blanda med majs, vinäger, salt och peppar.
  3. Öppna ostronen och lägg dem tillsammans med vätskan från ostronskalen i dressingen. Servera i lökskålarna.
Starta kvällen med ostron på två olika vis
Columbus Leth
Bästa druvorna till säsongens skaldjur – Maya Samuelsson guidar

Ostron med citronmarinerad jordärtskocka

En elegant och läcker liten munsbit med frisk smak av hav och citron.

4 portioner

Du behöver:

4 ostron
50 g jordärtskockor
1 citron
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skrubba jordärtskockorna och skiva dem tunt, på mandolin eller med potatisskalare. Riv citronskalet fint och pressa ur saften, blanda med skockorna.
  2. Öppna ostronen och lossa dem från skalet. Lägg jordärtskockor ovanpå och servera i ostronskalen. Salta och peppra och garnera med citronskal.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam