Så Lyckas du med tårtan – Tips, trix och recept

Så lyckas du med tårtan

Inget säger fest som en riktigt fin och god tårta. Här är två av våra oslagbara favoriter!
26 mars, 2021
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021
Slå på ljud

Det finns ingen härligare känsla än när man skapat en perfekt, god och vacker tårta! Här är några tips som hjälper på vägen.

Förbered dig ordentligt. Se till att du har gott om tid att baka, och gå igenom alla moment för att undvika överraskningar. Plocka fram alla ingredienser och redskap du behöver redan innan. Har du extra tid och ork: Provbaka den gärna en gång innan den stora dagen!

Smak- och färgmatcha. Tänk på vilka kombinationer som passar ihop både i smak och i färg, då blir det både extra snyggt och extra gott.

Gör som proffsen. Investera i tårtplast, gasolbrännare, extra fina bak- eller silikonformar, sockertermometer och så vidare – för att få till riktigt fina proffstårtor behöver du rätt redskap. Och glöm inte att skära upp kakan med en uppvärmd och vass kniv.

Fuska dig fram. Jo, det går förstås att köpa en färdig tårta och göra den festfin på ditt sätt. Till exempel: knyt ett sidenband runt, lägg ihop två tårtor (stick ner sugrör i mitten av den undre tårtan som stöd), lägg på ett nytt lock av sockerpasta eller marsipan, spritsa på maräng och bryn topparna med gasolbrännare eller skär ut småbitar av massor av olika tårtor och lägg upp på ett stort fat, dekorera med godis och blommor!

Dekorera mera! En tårta blir alltid vackrare – och godare – med mycket dekorationer: godis, färska bär, blommor, maränger, glitterpulver, chokladflagor, torkat bärpulver, vimplar, serpentiner eller nötter. Tänk bara på vilka smaker som passar ihop eller inte, sedan är det bara att ösa på!

MAZARINKRANS MED SALT KARAMELLKRÄM OCH BLÅA BÄR

Maffig och vacker tårta som smakar ljuvligt!

Till recept>>

Bjud på mazarinkrans med salt karamellkräm och blåa bär
Betina Hastoft

BJÖRNBÄRSMOUSSEKAKA MED MJÖLKCHOKLAD OCH FRAGILITÉBOTTEN

En söt, seg botten som perfekt matchar sötsyrlig bärmousse.

Till recept>>

Så gör du björnbärsmoussekaka med mjölkchoklad och fragilitébotten
Betina Hastoft