Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Lussebulle "riddare" med lingongrädde

08 dec, 2022 
AvAnna Wendt
Recept på lussebulle"riddare" med lingongrädde
Fattiga riddare i all ära men här serveras de med smak av lussebullar! Godast blir de med lingongrädde på toppen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulleBrand logo
Gör det själv: Hotshot med smak av lussebulle

Lussebulle"riddare" med lingongrädde

Frasiga fattiga riddare är barnsligt gott, här i en julig variant med saffran och lingon. Ett perfekt sätt att ta tillvara överblivna lussebullar.

Ta tillvara på överblivna lussebullar och gör lussebulle"riddare" med lingongrädde

12 stycken

Annons

Du behöver:

3 lussebullar
25 g smör
1 msk kanel
1 msk strösocker

Lingongrädde:

2 1/2 dl vispgrädde
Ca 1 dl lingon
1–2 msk florsocker

Pannkakssmet:

1/2 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 krm salt

Gör så här:

  1. Vispa samman ingredienserna till pannkakssmeten. Blanda kanel och strösocker på ett fat. Dela lussebullarna på mitten och sedan en gång till som när du delar en fralla. Doppa halvorna i pannkakssmeten och stek dem gyllene i smör på båda sidor. Doppa dem i kanelsockret. Låt svalna lite.
  2. Vispa grädden och blanda ner lingonen, spara några till garneringen. Smaka av med florsocker. Toppa lussebullsriddarna med lingongrädden och några extra lingon på toppen.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons