Laxsandwich med wasabimajonnäs

Recept på laxsandwich med wasabimajonnäs
columbus leth
Lax och wasabi är en magisk smakkombination! Testa kombon som en sandwich på nästa fest – eller på nästa picknick!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Laxsandwich med wasabimajonnäs

Mackorna kan förberedas ett par timmar i förväg. Täck och ställ i kylen. Ta fram dem 30 minuter före servering.

Lyxig laxsandwich med wasabimajonnäs
columbus leth

16 bitar

Tid: 25 minuter

Du behöver:

8 skivor formbröd
250 g kallrökt lax, tunt skivad
2 nävar ärtskott
2 nävar krasse

Wasabimajonnäs:

1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt
1 dl neutral olja
2 tsk wasabipasta

Gör så här:

  1. Wasabimajonnäs: Mixa ägget med senap, vinäger och salt. Häll långsamt i oljan och mixa tills majonnäsen blir tjock. Smaka av och tillsätt eventuellt mer wasabi och salt.
  2. Bred ett lager wasabimajonnäs på brödskivorna. Fördela laxskivor, ärtskott och krasse på fyra av brödskivorna. Salta och peppra. Lägg på de resterande fyra brödskivorna och tryck ihop lätt. Skär varje sandwich i fyra bitar.

Foto: Columbus Leth