Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Lax med syrlig örtsås

03 apr, 2020 
AvRedaktionen
Lax med citronspritsig crème fraiche-sås
Servera denna vårfräscha varmrätt! Härlig lax med en syrlig och smakrik sås som lyfter laxen till oanade höjder. Toppa med gröna ärter och ärtskott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 bitar lax á 150 g

1/2 msk olivolja

Salt och peppar

2 citroner

Färsk basilika och dill efter smak

500 g potatis

2 dl lätt crème fraiche

Till servering:

2 dl ångade gröna ärter

Ärtskott

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Pensla laxen med olja och lägg i en form klädd med bakplåtspapper. Salta och peppra.

3. Skär 1 citron i tunna skivor och lägg på laxen tillsammans med basilika och dill.

4. Baka laxen i ugnen i 10–12 minuter.

5. Koka potatisen under tiden.

6. Lägg crème fraiche i en kastrull och värm upp den under omrörning. Smaka av med rivet citronskal, hackade örter, salt och peppar.

7. Lägg upp laxen på tallrikar tillsammans med såsen, toppa med ångade gröna ärter och ärtskott. Servera med potatis och citronklyftor.

Lax med citronspritsig créme fraiche-sås
Lax med citronspritsig créme fraichesås.

Av: Julie Hey, Sanna Kekäläinen
Foto: Aller media DK, Arto Vuohelainen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Laxfilé med sötpotatismos och mandelströssel

Snittar med ägg, räkor och lax

Lyxig meny med lax, oxfilé och chokladmousse

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons