Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lättlagad chokladbomb – som inte behöver bakas

03 okt, 2016
AvJoel Linde
Dulce de leche, färskost och massor med choklad. Vi älskar denna lättlagade Argentinska dessert, som kallas Chocotorta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hur sugna vi än är på något sött och gott kan arbetsbördan ofta komma emellan oss och sötsakerna. Men med ett så här enkelt recept och ett resultat som är stänga-in-sig-i-lägenheten-hela-dagen-gott ska det inte längre finnas några hinder.

Du behöver:

– 500 g färskost (cream cheese)

– 500 g karamelliserad mjölk (dulce de leche)

– Chokladmjölk

– 300 g mjölkchoklad

– 3 dl grädde

– 500 g chokladkex

Gör så här:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

1. Vispa ihop färskosten med den karamelliserade mjölken

2. Doppa chokladkexen i chokladmjölken

3. Ta kexen från chokladmjölken och lägg ett tätt lager i en bakform

4. Täck med ett lager av färskostblandningen. Upprepa tills du har tre lager.

5. Ställ i kylen.

6. Hetta upp grädden och häll i en skål med chokladen. Låt stå i 5 minuter och rör om tills det är blandat.

7. Häll chokladen över kakan och ställ i kylen i ca 2 timmar.

Färdigt att servera!

Fler recept från ELLE:

Ät trendigt: Gör veganska godisremmar – på enbart två ingredienser

Ät trendigt: Gör du sötpotatischips i micron

Ät trendigt: Nyttig granolaglass med blåbär

Annons