Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Lammkotletter med löksallad och yoghurtkräm

24 feb, 2023 
AvLouisa Lorang
AvEva Boström
Recept på lammkotletter med löksallad och yoghurtkräm
Det är alltid lite lyxigt att servera lammkotletter. Extra gott blir det om de serveras med en frisk löksallad, yoghurtkräm och naanbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Lammkotletter med löksallad och yoghurtkräm

Frisk löksallad och yoghurtkräm med getost gör lammkotletterna ännu godare.

Imponera på gästerna genom att bjuda på lammkotletter med löksallad och yoghurtkräm

4 portioner

Annons

Du behöver:

12 lammkotletter
2 msk olivolja, till stekning
Salt

Löksallad:

½ dl citronsaft
1 msk strösocker
2 rödlökar
2 nävar slätbladig persilja
2 nävar färsk mynta

Yoghurtkräm:

200 g mjuk färsk getost
4 dl grekisk yoghurt, 10%
Salt

Till servering:

1 msk olivolja
1 msk svartkummin (nigella)
2 msk sambal oelek
2 naanbröd

Gör så här:

  1. Löksallad: Rör ihop citronsaft och socker i en skål. Skala lökarna, skär tunna skivor och vänd ner i marinaden. Låt dra 10–15 minuter. Plocka persilja och mynta grovt. Vänd ihop lök och örter precis innan servering.
  2. Lammkotletter: Stek kotletterna i olja i en stekpanna på hög temperatur i 8–12 minuter, tills gyllenbruna med rosa kärna. Salta.
  3. Yoghurtkräm: Vispa osten krämig med lite av yoghurten. Rör ner resten av yoghurten och smaka av med salt.
  4. Servering: Lägg upp yoghurten i djupa tallrikar och ringla olivolja över. Fördela lammkotletterna i tallrikarna och fyll på med löksallad. Strö svartkumminfrön över och servera sambal oelek på sidan. Naanbröd är gott till.

Foto: Columbus Leth, Lisa Björner

Annons