Kyld gurksoppa med dill

Recept på kyld gurksoppa med dill

En frisk soppa med smak av vår. Denna kylda gurksoppa med dill är riktigt god! Servera med levainbröd till.
02 april, 2020

12 bufféportioner

Du behöver:

3 gurkor

1 ½ tsk salt

1 ½ tsk strösocker

3 skivor vitt rostbröd

4 vitlöksklyftor

3 msk färskpressad citronsaft

1 ½ dl olivolja

1 ½ liter naturell yoghurt

1 ½ dl vispgrädde

Salt och svartpeppar

Garnering:

Riven gurka

2 krukor dill

Till servering:

Levainbröd

Gör så här:

  1. Skölj gurkan och riv den på ett rivjärn.
  2. Strö salt och socker över den rivna gurkan och krama ur vätskan ner i en skål. Saften ska användas.
  3. Spara också den rivna gurkan i en skål vid sidan om.
  4. Skär av skorpan från brödet och doppa brödskivan i gurksaft.
  5. Lägg ner bröd och vitlök i en bunke med hög kant.
  6. Tillsätt citronsaft och olivolja.
  7. Använd en stavmixer och blanda till en slät soppa.
  8. Vänd ner yoghurt och grädde.
  9. Låt soppan stå kallt i kylen i 2 timmar.
  10. Smaka av den kalla soppan med salt och peppar.
  11. Garnera med lite av den rivna gurkan och dill och servera med gott bröd till.
Recept på kyld gurksoppa med dill

Kyld gurksoppa med dill.

Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

6 sätt att göra din veganska soppa härligt krämig

Bjud på krämig grön ärtsoppa med basilikaolja

Potatis- och krassesoppa med rödlök

Enkel och lyxig crème ninon-soppa

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: