Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Kycklingkebab med grillade grönsaker

26 maj, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
AvLine Holt Nielsen
Recept på kycklingkebab med grillade grönsaker
Låt gärna kycklingkebaben marineras över natten så får den mycket smak på grillen. Servera med grillade grönsaker, pitabröd och en ljuvlig persiljedressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den alkoholfria drinken Passion SunriseBrand logo
Så gör du den alkoholfria drinken Passion Sunrise

Kycklingkebab med grillade grönsaker

Kycklingen blir mör och smakrik av yoghurtmarinaden. Låt den gärna marinera över natten.

Servera gärna kycklingkebaben med ett gott pitabröd

4 portioner

Annons

Du behöver:

450 g kycklinginnerfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 ½ msk garam masala
1 msk malen spiskummin
2 dl naturell yoghurt
2 paprikor, gärna olika färger
1 liten zucchini
Olivolja till pensling
Ev flatbröd eller pitabröd

Persiljedressing:

1 näve krusbladig persilja
1 ½ dl lätt crème fraiche
¼ tsk strösocker
½ citron
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Hacka den ena löken fint och blanda med pressad vitlök, salt, garam masala, spiskummin och yoghurt. Häll marinaden i påsen med kyckling och massera in den väl. Låt ligga i kylen i minst 1 timme, gärna upp till ett dygn.
  2. Tänd grillen, eller sätt ugnen på 215°. Trä upp kycklingfiléerna på grillspett och grilla på grillen eller stek i ugnen i 25–30 minuter.
  3. Persiljedressing: Hacka persiljan fint och blanda med crème fraiche. Smaka av med socker, citronsaft, salt och peppar.
  4. Skär den andra löken i stora klyftor och dra isär lagren. Skär paprika och zucchini i stora bitar. Trä upp grönsakerna på spett, pensla med olja och grilla eller stek i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Håll kycklingspetten lodrätt och skär av köttet i stora flagor längs med spettet.
  6. Servera kycklingen med grönsaker och persiljedressing, ev i flatbröd eller pitabröd.

Foto: Betina Hastoft

Annons