Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Kycklingbolognese med tomatbruschetta

16 okt, 2019 
AvRedaktionen
Kycklingbolognese med tomatbruschetta
Bolognese går aldrig fel! Kycklingbolognese med tomatbruschetta är både matigt och smakrikt. Servera med pasta och färskriven parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 morötter

2 stjälkar selleri

100 g sidfläsk

2 msk olivolja

450 g kycklingfärs

1 tsk paprika

1 tsk rosmarin

1 1/2 msk tomatpuré

1 1/2 dl rödvin

400 g konserverade körsbärstomater

1 dl grönsaksbuljong

1 dl grädde

2 lagerblad

1/2 tsk socker

Salt och nymalen svartpeppar

Tomatbruschetta:

8 skivor surdegsbröd

2 msk olivolja

125 g mozzarella

200 g körsbärstomater

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

400 g färsk pasta

Till servering:

50 g parmesan

1 kruka basilika

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Skala morötterna och rensa sellerin. Skär dem i små tärningar.
  3. Hacka sidfläsket fint. Stek sidfläsket i olivoljan i 2 minuter.
  4. Tillsätt lök, vitlök och grönsaker och låt steka med i ytterligare 2 minuter.
  5. Tillsätt kycklingfärsen och bryn den väl.
  6. Tillsätt sedan paprika, rosmarin, tomatpuré och rödvin och låt koka upp och puttra tills det reducerat en smula.
  7. Blanda i de konserverade körsbärstomaterna, buljong, grädde och lagerblad i såsen och låt koka upp.
  8. Skruva ner värmen och låt småputtra minst 1 1/2 timme, gärna längre om du har tid. Smaka av med socker, salt och peppar.
  9. Pensla brödskivorna med olja och rosta dem i stekpanna tills de är frasiga och gyllene på bägge sidor.
  10. Toppa med skivor av mozzarella, halverade körsbärstomater och basilikablad.
  11. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
  12. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen.
  13. Servera med bolognese, färskriven parmesan och basilika samt tomatbruschettan.
Recept på kycklingbolognese med tomatbruschetta
Kycklingbolognese med tomatbruschetta.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Kycklingpasta med parmesan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons