Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kryddbräserad kyckling med ­saffransbulgur

01 feb, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på kryddbräserad kyckling med saffransbulgur
Eva Hildén
Ge den kryddbräserade kycklingen gott sällskap med saffransbulgur. Det blir en spännande varmrätt med mycket smak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Kryddbräserad kyckling med ­saffransbulgur

Servera smakrik saffransbulgur till kycklingen.

Kryddbräserad kyckling med saffransbulgur
Kryssbräserad kyckling Eva Hildén
Annons

4 portioner

Tid: 45 minuter

Du behöver:

4 kycklingbröstfiléer
1 msk smör
Salt och peppar

Bräsering:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 kanelstång
1 tsk malen spiskummin
½ tsk grovmalen svartpeppar, gärna nymalen
2 msk smör
4 dl vatten
1 ½ msk konc kycklingfond
½ dl torkade tranbär

Saffransbulgur:

4 dl bulgur
8 dl vatten
1 tsk salt
1 paket saffran
3 msk strimlad färsk mynta

Gör så här:

  1. Bulgur: Koka upp bulgur med vatten, salt och saffran. Sänk temperaturen och låt puttra under lock 10–12 minuter, tills vattnet kokat in. Ta från värmen och låt stå några minuter. Luckra upp grynen med en gaffel.
  2. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna (som det finns lock till). Salta och peppra. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Bräsering: Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten. Fräs lök, vitlök, morot och kryddor i smöret i stekpannan, tills löken mjuknat något. Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda någon minut.
  4. Lägg ner kycklingen och låt bräsera med lock ca 10 minuter, tills kycklingens innertemp är 67–70°. Vänd på kycklingen efter halva tiden. Smaka av skyn med kryddorna när kycklingen är klar. Ta ev upp kycklingen och koka ihop skyn om du vill ha mer koncentrerad smak. Lägg ner tranbären i skyn.
  5. Vänd ner myntan i bulgurn och servera med kyckling och sky.

Foto: Eva Hildén

Annons