Kronärtskocka med ostronemulsion

Fantastisk och smakrik förrätt. Skockorna äter du genom att plocka av bladen och doppa dem i krämen. Himmelskt gott och enkelt för alla tillfällen!
03 april, 2020

4 portioner

Du behöver:

4 kronärtskockor

1 ekologisk citron

3 g havssalt

8 ostron

4 äggvitor

5 dl vindruvskärnolja

1 tsk olivolja

Gör så här:

1. Ta bort de yttersta bladen på kronärtskockorna.

2. Skär citronen i skivor.

3. Koka skockorna i saltat vatten med 3–4 skivor citron i cirka 20 minuter, låt dra i vattnet 5 minuter.

4. Lossa ostronen från skalen. Mixa dem med äggvitorna med stavmixer.

5. Vispa i vindruvskärnoljan i en tunn stråle tills du får en slät majonnäs. Smaka av med citronsaft.

6. Lägg upp kronärtskockorna på tallrik tillsammans med majonnäsen, ringla över olivolja och strö över havssalt och servera.

Kronärtskockor med ostronemulsion

Kronärtskockor med ostronemulsion.

Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen

LÄS MER:

Pasta carciofi med tomater, kronärtskockor och oliver

Kronärtskocka med grillad flankstek och persiljeolja

Smakrik meny med det där lilla extra i detaljerna