Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krispig kycklingsandwich

07 jul, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på krispig kycklingsandwich
En saftig, krispig kycklingsandwich är mäktig nog att ätas till middag! Servera gärna med pommes för extra god comfort food.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Krispig kycklingsandwich

Den krispiga och saftiga mackan får en asiatisk smaktwist.

Mäktigt god krispig kycklingsandwich

4 stycken

Annons

Du behöver:

8 skivor grovt rostbröd
4 msk majonnäs, ev japansk
1 hjärtsalladhuvud
Inlagd saltgurka
4 msk barbequesås, ev japansk

Kyckling:

1 vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära
1 dl soja
1 msk farinsocker
2 tsk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
2 msk mirin (kan uteslutas)
1 tsk sesamolja
4 kycklingfiléer
2 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl panko
Neutral olja till stekning

Till servering:

Ev pommes frites

Du behöver:

  1. Kyckling: Skala och riv vitlöken. Skala och finriv ingefäran. Blanda båda med soja, farinsocker, vinäger, mirin och sesamolja i en fryspåse. Banka kycklingen lite lätt med en kötthammare och nagga den med en gaffel. Lägg kycklingen i påsen med marinad och låt dra i 10 minuter i rumstemperatur, eller över natten i kylen.
  2. Häll mjöl i en djup tallrik, vispa upp äggen i en annan och lägg panko i en tredje. Låt kycklingen rinna av. Vänd kycklingen i mjöl, ägg och panko och stek dem gyllenbruna och genomstekta i rikligt med olja i ca 5 minuter på vardera sida.
  3. Grilla brödet och bred på majonnäs. Fyll brödet med sköljd sallad, gurkskivor och kyckling. Toppa med barbequesås och majonnäs och servera genast, ev med pommes frites.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons