Krämig kycklingsallad med äpple och hasselnötter

Recept på kycklingsallad med äpple, hasselnötter och selleri

Skovdal Nordic
En kycklingsallad med äpple, selleri och hasselnötter är ett perfekt alternativ om du vill servera en lite matigare sallad som samtidigt är lätt och frisk.
04 maj, 2021

Krämig kycklingsallad med äpple, hasselnötter och selleri

Vi får inte nog av den här varianten av Waldorfsallad med kyckling och hasselnötter!

Så gör du kycklingsallad med äpple, hasselnötter och selleri
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

4 kycklingfiléer
4 msk koncentrerad kycklingfond
4 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 ask krasse
2 röda äpplen
100 g selleri
100 g hasselnötter
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp vatten med fond. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock tills kycklingen är genomkokt, cirka 10 minuter. Strimla köttet. Vänd ihop kycklingkött med crème fraiche och och klippt krasse. Skölj äpplena och tärna. Rensa och skär selleri i bitar. Hacka nötterna.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Kycklingsallad med äpple, röda linser och fetaostkräm

Toppa med citrondressing och nötter.

Läcker grön kycklingsallad

Vår nya salladsfavorit!

Knäckesnittar med skinka och waldorfsallad

Matigt tilltugg som passar utmärkt till glögg.