Krämig grönkålssill på kavring

  • AvLena Söderström
Recept på krämig grönkålssill med kavring
Gör egen grönkålssill och servera som lyxiga snittar på saftig kavring. Det blir ett tjusigt tillskott på julbordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Brand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Krämig grönkålssill på kavring

Matjessill i en krämig sås smaksatt med vitlök och dijonsenap.

Krämig grönkålssill på kavring
Lena Söderström

6 bufféportioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 stjälk färsk grönkål, ca 50 g
4 små kalla kokta potatisar
1 burk matjessillfilé à ca 200 g

Sås:

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap eller 1 pressad vitlöksklyfta

Servering och garnering:

12 små bitar bröd, t ex kavring
2 tsk rapsolja
1 rödlök, tunt skivad
Små bitar av grönkålsblad
Nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Riv av kålbladen från den grova stamstjälken. Kasta stjälken. Förväll grönkålen i kokande vatten i 1/2 minut. Ta upp grönkålen och kyl den genast i kallt vatten. Ta upp kålen och krama ur all vätska. Hacka kålen fint.
  2. Skala och fintärna potatisen.
  3. Häll av spadet och skär sillen i fina tärningar.
  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och smaksättning i en bunke. Blanda i grönkål, potatis och sill.
  5. Lägg upp brödbitarna på ett fat. Droppa över lite olja. Toppa med sillröran och garnera med tunt skivad lök och små bitar av ­grönkålsblad. Vrid över lite svartpeppar och servera.

Foto: Lena Söderström