Köttbullar med äpple och tranbär

Recept på köttbullar med äpple och tranbär

Betina Hastoft
Ingen jul utan goda, saftiga köttbullar – här smaksatta med juliga smaker som äpple och tranbär.
01 november, 2022
Middag hos Wood: Panzanella
1:48

Efter reklamen: Middag hos Wood: Panzanella

(1:48)

Slå på ljud

Köttbullar med äpple och tranbär

Goda, saftiga köttbullar med lite extra julsmak.

Goda köttbullar med äpple och tranbär
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

600 g fläskfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 gul lök
1 äpple
50 g torkade tranbär
1 msk färsk timjan
Salt och peppar
1 msk neutral olja till stekning
4 skivor danskt rågbröd

Teriyakiköttbullar med nudlar

Gör så här:

  1. Blanda färsen med ägg och ströbröd. Skala och finhacka löken och skölj och skär äpplet i små tärningar. Blanda ner i färsen tillsammans med tranbär, timjan, salt och peppar.
  2. Justera ev konsistensen med vatten, men se upp så den inte blir för lös. Forma smeten till små köttbullar. Stek dem i lite olja på svag värme i ca 5 minuter på varje sida. Servera med rågbröd och ev en grov sallad till.

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk