Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Koreansk bbq-kyckling

26 maj, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
AvLine Holt Nielsen
Så gör du koreansk bbq-kyckling
Välmarinerad koreansk bbq-kyckling är en fröjd att äta! Här samsas många goda smaker i en och samma rätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Såser och röror till grillatBrand logo
Såser och röror till grillat

Koreansk bbq-kyckling

När marinaden får sätta smak både före, under och efter grillning blir resultatet maffigt.

Bjud på mat med mycket smak: koreansk bbq-kyckling

2 portioner

Annons

Du behöver:

1 msk gochugaru (koreanskt chilipulver)
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk risvinäger
2 kycklingbröstfiléer

Tillbehör:

125 g ris (gärna rundkornigt)

Till servering:

1 bunt salladslök
1 näve koriander

Gör så här:

  1. Rör ihop gochugaru, socker, sesamolja, soja och risvinäger i en skål. Vänd kycklingen i hälften av marinaden i en annan skål och låt marinera i 30 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Grilla kycklingen (eller stek i grillpanna) i ca 6 minuter på var sida, och pensla under tiden med marinaden. Ge den resterande marinaden ett snabbt uppkok i en kastrull och smaka av.
  4. Skär kycklingen i skivor och lägg upp på en botten av ris, och ringla den varma marinaden över. Skär salladslöken i tunna, sneda skivor och strö över kycklingen tillsammans med korianderblad. Servera genast.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons