Koreansk bbq-kyckling

Så gör du koreansk bbq-kyckling

Betina Hastoft
Välmarinerad koreansk bbq-kyckling är en fröjd att äta! Här samsas många goda smaker i en och samma rätt.
26 maj, 2023
Såser och röror till grillat
1:11

Efter reklamen: Såser och röror till grillat

(1:11)

Slå på ljud

Koreansk bbq-kyckling

När marinaden får sätta smak både före, under och efter grillning blir resultatet maffigt.

Bjud på mat med mycket smak: koreansk bbq-kyckling
Betina Hastoft

2 portioner

Du behöver:

1 msk gochugaru (koreanskt chilipulver)
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk risvinäger
2 kycklingbröstfiléer

Tillbehör:

125 g ris (gärna rundkornigt)

Till servering:

1 bunt salladslök
1 näve koriander

Ramen med röd curry och kyckling

Gör så här:

  1. Rör ihop gochugaru, socker, sesamolja, soja och risvinäger i en skål. Vänd kycklingen i hälften av marinaden i en annan skål och låt marinera i 30 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Grilla kycklingen (eller stek i grillpanna) i ca 6 minuter på var sida, och pensla under tiden med marinaden. Ge den resterande marinaden ett snabbt uppkok i en kastrull och smaka av.
  4. Skär kycklingen i skivor och lägg upp på en botten av ris, och ringla den varma marinaden över. Skär salladslöken i tunna, sneda skivor och strö över kycklingen tillsammans med korianderblad. Servera genast.

Foto: Betina Hastoft