Kikärtscrêpes med spenat och mandlar

Recept på kikärtscrêpes med spenat och mandlar

Betina Hastoft
Vegetariska crêpes gjorda på kikärtsmjöl blir extra matiga när de fylls med kikärtor, grönkål och mandlar.
05 januari, 2023
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Kikärtscrêpes med spenat och mandlar

Vegetariska och matiga pannkakor med härliga smaker!

Matiga kikärtscrêpes med spenat och mandlar
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 1/3 dl (100 g) kikärtsmjöl
1 2/3 dl (100 g) vetemjöl
1 tsk salt
3 dl lättfil
4 ägg
1 msk olivolja
Lite olja till stekning

Fyllning:

1 förpackning kikärter
1 msk olivolja till stekning
2 tsk za’atar-kryddblandning
1 tsk paprikapulver
200 g färsk grönkål
150 g babyspenat
40 g mandlar
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 näve färsk mynta

Gör så här:

  1. Blanda kikärtsmjöl, vetemjöl och salt i en skål. Vispa ner lättfilen med elvisp, till en slät smet. Vispa ner äggen och sist olivoljan.
  2. Låt smeten vila i rumsvärme i ½ timme. Vispa igenom smeten och tillsätt eventuellt lite vatten om den känns för tjock. Stek 8 tunna pannkakor i lite olja i en stekpanna.
  3. Skölj och låt kikärterna rinna av. Rosta dem gyllene i en panna med lite olja. Tillsätt za’atar och paprikapulver.
  4. Skölj och torka grönkålen och hacka den grovt. Skölj och torka spenaten. Hacka mandlarna grovt. Fräs kål, spenat och mandlar med kikärterna någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela fyllningen på de varma pannkakorna, strö färsk mynta över och servera genast.
Snabb quesadilla med kronärtskocka och spenat

Foto: Betina Hastoft