Kikärtscrêpes med spenat och mandlar
Vegetariska och matiga pannkakor med härliga smaker!
4 portioner
Du behöver:
1 1/3 dl (100 g) kikärtsmjöl
1 2/3 dl (100 g) vetemjöl
1 tsk salt
3 dl lättfil
4 ägg
1 msk olivolja
Lite olja till stekning
Fyllning:
1 förpackning kikärter
1 msk olivolja till stekning
2 tsk za’atar-kryddblandning
1 tsk paprikapulver
200 g färsk grönkål
150 g babyspenat
40 g mandlar
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 näve färsk mynta
Gör så här:
- Blanda kikärtsmjöl, vetemjöl och salt i en skål. Vispa ner lättfilen med elvisp, till en slät smet. Vispa ner äggen och sist olivoljan.
- Låt smeten vila i rumsvärme i ½ timme. Vispa igenom smeten och tillsätt eventuellt lite vatten om den känns för tjock. Stek 8 tunna pannkakor i lite olja i en stekpanna.
- Skölj och låt kikärterna rinna av. Rosta dem gyllene i en panna med lite olja. Tillsätt za’atar och paprikapulver.
- Skölj och torka grönkålen och hacka den grovt. Skölj och torka spenaten. Hacka mandlarna grovt. Fräs kål, spenat och mandlar med kikärterna någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen på de varma pannkakorna, strö färsk mynta över och servera genast.

Snabb quesadilla med kronärtskocka och spenat
Foto: Betina Hastoft