Jordgubbspaj med chokladkräm

Jordgubbspaj med chokladkräm.

Den här läckra jordgubbspajen med chokladkräm är inte stor, men mycket mättande. Den går att göra dagen innan och förvara i kylen.
14 augusti, 2018

4-6 personer

Du behöver:

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 krm salt

125 g smör + lite till formen

70 g mörk choklad, 70 % kakaohalt

Chokladkräm

180 g mörk choklad, 70 % kakaohalt

3 dl vispgrädde

Till dekoration:

400 g jordgubbar

1 msk aprikosmarmelad

1/2 dl hackade pistaschmandlar

Gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, socker och salt. Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölblandningen.
  2. Smörj en avlång bakform (ca 35×12 cm) och tryck ut degen i formen, den får gärna sticka upp lite över kanten. Pricka degen med gaffel och grädda i 185° i cirka 15 minuter tills den är genomgräddad. Putsa eventuellt kanterna med en vass kniv.
  3. Hacka 70 g choklad grovt. Strö över choklad på hela kakbottnen. Låt vila i kylskåp.
  4. Hacka 180 g choklad grovt. Hetta upp grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll den över chokladen och rör om tills du får en jämn smet. Låt svalna något och häll sedan upp i kakan.
  5. Snoppa bären och tryck ner dem i chokladkrämen. Pensla dem med smält aprikosmarmelad. Strö över hackade pistaschmandlar.
  6. Låt stå kallt, minst 3 timmar innan servering – gärna över natten.
Jordgubbspaj med chokladkräm.

Jordgubbspaj med chokladkräm.

Recept och foto: All Over Press

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: