Jordärtskockor med grönkålspesto
Peston smakar lika gott till pasta.
4 portioner
Du behöver:
300 g jordärtskockor
Grönkålspesto:
100 g grönkål
25 g hasselnötter
25 g solrosfrön
25 g nyriven parmesan
1 dl olivolja
Salt och peppar
Stekt bröd:
4 skivor ljust bröd, gärna dagsgammalt
Olivolja
Salt
Till servering:
1 äpple
1 citron

Jordärtskockssoppa med 63° ägg
Gör så här:
- Tvätta/borsta jordärtskockorna noga. Skär i mycket tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten.
- Skölj grönkålen och dela i småbitar utan stjälk. Mixa med nötter, solrosfrön, parmesan, olja, salt och peppar till en pesto.
- Skär brödet i bitar och stek i olja 6–7 minuter, tills det fått lite färg och yta. Strö över lite salt.
- Skär äpplet i tunna skivor och ringla över citronsaft. Låt kronärtskockorna rinna av lägg upp med äpple på tallrikar. Ringla pesto över. Strö över finrivet citronskal, bröd och lite salt.
Foto: Betina Hastoft, Peter Kam