Jordärtskockor med grönkålspesto

Recept på jordärtskockor med grönkålspesto

anders schønnemann
Jordärtskockor är en fantastiskt liten knöl med runt god smak. Servera med hemgjord grönkålspesto.
01 november, 2022
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta
6:16

Efter reklamen: Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

(6:16)

Slå på ljud

Jordärtskockor med grönkålspesto

Peston smakar lika gott till pasta.

Så lagar du jordärtskockor med grönkålspesto
anders schønnemann

4 portioner

Du behöver:

300 g jordärtskockor

Grönkålspesto:

100 g grönkål
25 g hasselnötter
25 g solrosfrön
25 g nyriven parmesan
1 dl olivolja
Salt och peppar

Stekt bröd:

4 skivor ljust bröd, gärna dagsgammalt
Olivolja
Salt

Till servering:

1 äpple
1 citron

Jordärtskockssoppa med 63° ägg

Gör så här:

  1. Tvätta/borsta jordärtskockorna noga. Skär i mycket tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten.
  2. Skölj grönkålen och dela i småbitar utan stjälk. Mixa med nötter, solrosfrön, parmesan, olja, salt och peppar till en pesto.
  3. Skär brödet i bitar och stek i olja 6–7 minuter, tills det fått lite färg och yta. Strö över lite salt.
  4. Skär äpplet i tunna skivor och ringla över citronsaft. Låt kronärtskockorna rinna av lägg upp med äpple på tallrikar. Ringla pesto över. Strö över finrivet citronskal, bröd och lite salt.

Foto: Betina Hastoft, Peter Kam