Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter

ELLE mat & vins redaktör: "Jag har testat chokladpastan – är den värd hypen?"

21 sep, 2025
ELLE mat & vins redaktör: "Jag har testat chokladpastan – är den värd hypen?"
ICAs chokladpasta är på väg att ta över våra flöden – självklart har ELLE mat & vins redaktör Nami Kawakita testat om den är värd hypen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Det började med att jag fick ett inlägg skickat till mig om att ICA släpper en chokladpasta. Först trodde jag det var ett försenat aprilskämt men snart började det dyka upp diverse matkreatörer som testade chokladpastan – och lovordade den! Självklart var jag tvungen att prova om den är värd hypen.

ICA Selection Chokladpasta är alltså en färsk pasta med chokladfyllning, tillverkad i Italien och på paketet rekommenderas det att servera den med glass och bär. Pastan kan bäst beskrivas som en färsk chokladravioli med chokladfyllning. Först ska den kokas ett par minuter, vilket gör pastahjärtana gulliga och puffiga och sen ska den fräsas i smör så att de får en krispig yta.

Annons
ICA Selection Chokladpasta är en färsk pasta med chokladfyllning
Chokladpastan är formad som söta små hjärtan!

Jag valde att servera med vaniljglass för precis som vanlig pasta behöver den sällskap, på egen hand är den inte särskilt spännande. Hjärnan har lite svårt att hänga med på att själva degen smakar pasta men med smak av choklad. Fyllningen är väldigt krämig och mäktig och påminner om kladdkaka. Pastan tappar hjärtformen något i stekpannan men den blir däremot mycket godare än när den bara är kokad. Kombinationen av den krispiga ytan, krämiga fyllningen och glass är enkel att tycka om.

Annons
Chokladpastan fräses krispiga i smör
Chokladpastan fräses krispiga i smör

Jag är positivt överraskad ändå, pastan är inte alls lika söt som jag trodde och fyllningen är god med sin rika chokladsmak. Jag toppade ändå med lite havssalt för choklad, vaniljglass och havssalt är ju en svårslagen kombo! Chokladpastan är minst sagt mäktig, det är inte en efterrätt jag hade valt att servera efter en tung middag. Paketet räcker till rätt många och hjärtana är rätt stora. Jag åt 5-6 stycken och det var mer än tillräckligt så det är inte heller så att man öppnar ett paket och tillagar när man är sötsugen.

Annons
Chokladpasta och vaniljglass
Chokladpasta med vaniljglass – gott och mäktigt!

Så, är chokladpastan värd hypen? Både jag och nej. Jag tycker det är aningen oklart när man ska servera den som efterrätt, men det där är ju en smaksak. Det är inte heller en smakupplevelse som får mig att trilla av stolen men det är en rolig smakupplevelse – den är gullig, den är god och den är enkel.

Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Foto: Nami Kawakita

Annons