Hummersallad med grape och avokado

Recept på hummersallad med grape och avokado

Columbus Leth
Här är en hummersallad som har allt – krämig avokado, krispig sallad och syrlig grape. Toppa med koriander om du gillar det!
06 september, 2022
Mousserande vin – så väljer du rätt glas
1:27

Efter reklamen: Mousserande vin – så väljer du rätt glas

(1:27)

Slå på ljud

Hummersallad med grape och avokado

Hummer, krämig avokado och pigg grapefrukt gör det här till en sallad utöver det vanliga.

Lyxa till det med hummersallad med grape och avokado
Columbus Leth

2 portioner

Du behöver:

1 kokt hummer (ca 800 g) marinad
½ dl limejuice
1 tsk socker
3 msk olivolja
2 msk finhackad färsk koriander
½ finhackad färsk grön chili
Salt

Sallad:

2 rosa grapefrukter
2 avokador
1 huvud hjärtsallat

Till servering:

1 näve färsk koriander

Grillade havskräftor med färskostsröra med sting

Gör så här:

  1. Knäck hummern, plocka ur köttet och skär i munsbitar.
  2. Dressing: Rör samman limejuice, socker och olja i en skål. Rör ner koriander och chili och krydda med salt.
  3. Sallad: Skär av skalet på grapefrukten, och skär köttet från hinnorna, så du får fina filéer. Arbeta över en skål så saften inte går till spillo. Pressa resten av saften ur frukterna på slutet. Skala avokadorna och skär köttet i tärningar. Blanda avokado, grapefruktkött och -juice.
  4. Servering: Skölj, torka och plocka sallaten. Lägg upp med hummer, grape och avokado och ringla dressing över. Toppa med koriander och servera genast.

Foto: Columbus Leth