Grillade havskräftor med färskostsröra

Recept på grillade havskräftor med färskoströra

Betina Hastoft
Visst är det lite pilligt att äta grillade havskräftor men det är värt det! Lite wasabi i färskoströran ger ett extra sting till rätten.
17 maj, 2021
0:45

Efter reklamen: 5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

(0:45)

Grillade havskräftor med färskostsröra

Underbart gott men lite pilligt och kladdigt. Glöm inte att duka med gott om våtservetter!

Bjud på grillade havskräftor med färskoströra
Betina Hastoft

6 portioner

Du behöver:

12–18 havskräftor
½ dl hackad körvel
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
¼ tsk chiliflingor

Färskostsröra:

150 g naturell färskost
3 msk mjukt smör
4 msk hackad körvel
½ msk wasabi

Till servering:

½ baguette

Gör så här:

  1. Ta bort skal och tarm från kräftstjärtarna men låt gärna huvud och klor sitta kvar.
  2. Hacka körvel och vänd ihop med olivolja, pressad vitlök, chiliflingor och salt och peppar. Lägg ner hummerstjärtarna och kryddoljan i en fryspåse och låt marinera i kylskåpet i ett par timmar.
  3. Blanda färskosten med mjukt smör, hackade kryddörter och smaka av med wasabi till önskad styrka. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär baguetten i tunna skivor och pensla olivolja på alla sidor. Strö salt över och rosta gyllene i en stekpanna, i ugnen eller på grillen.
  5. Grilla havskräftorna i ugnen eller på grillen i ca5 minuter. Servera de grillade havskräftorna med ostkräm, bröd och kryddörter.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

Missa inte

3 lyxiga recept med skaldjur

Triss i skaldjur!

Vin till skaldjur – här är drycken som passar bäst

Det blir inte festligare än så här!

Fräsch och lätt sallad med kräftor och krämig avokado

En sallad med klassiska svenska smaker!