Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Hemgjord ravioli med rostad pumpa

05 jan, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på hemgjord ravioli med rostad pumpa
Visst är det lite pilligt att göra sin egen pasta men ack så värt det! När du väl gjort hemgjord ravioli med rostad pumpa så kommer du inte vilja äta något annat!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Hemgjord ravioli med rostad pumpa

Att göra pasta är rätt enkelt, och det blir så gott!

Så gör du hemgjord ravioli med rostad pumpa

4 portioner

Annons

Du behöver:

3 1/3 dl (200 g) pizzamjöl
¼ tsk salt
2 ägg
1 äggula

Fyllning:

500 g butternutpumpa
100 g naturell färskost
15 g riven parmesan
Salt och nymalen svartpeppar
Lite grönsaksbuljong

Till servering:

200 g butternutpumpa
Olivolja till stekning
1 msk färsk oregano
20 g valnötter
Salt och nymalen svartpeppar
20 g parmesan

Gör så här:

  1. Gör en hög av mjölet på ett rent bakbord. Strö salt över och gör en grop i mitten, häll ner ägg och äggula i gropen. Vispa ihop ägg och mjöl med en gaffel, lite mjöl i taget. Arbeta ihop till en elastisk deg. Dela degen i 4 delar och rulla ut bitarna tunt, med kavel på mjölat bakbord. Använder du en pastamaskin, kör igenom degen 5–6 gånger.
  2. Värm ugnen till 180°. Halvera pumpan, avlägsna kärnor och skal och skär köttet i grova tärningar. Fördela bitarna i ett ugnsfast fat, täck med aluminiumfolie och baka i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Mosa ihop hälften av pumpan med färskosten, fint riven parmesan, salt och peppar. Använd gärna en stavmixer. Låt svalna helt.
  4. Skär resterande pumpa i mindre bitar och mixa med lite buljong till en slät kräm.
  5. Ta ut rundlar ur pastadegen, använd gärna en ravioli-utstickare. Pensla bitarna med lite kallt vatten. Lägg en skedfull pumpamos på hälften av raviolibitarna.
  6. Lägg en bit pastadeg över bitarna med fyllning och tryck till längs kanterna, försök att trycka ut så mycket luft som möjligt. Använd gärna ravioli-utstickaren. Koka raviolin i lättsaltat vatten i 3–4 minuter.
  7. Skala pumpan till servering och skär köttet små tärningar. Stek i olja i en panna ihop med oregano och valnötter. Krydda med salt och peppar. Fördela den varma pumpasåsen i djupa tallrikar. Lägg några ravioli ovanpå och toppa med pumpafräs och riven parmesan.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons