Hemgjord ravioli med rostad pumpa
Att göra pasta är rätt enkelt, och det blir så gott!
4 portioner
Du behöver:
3 1/3 dl (200 g) pizzamjöl
¼ tsk salt
2 ägg
1 äggula
Fyllning:
500 g butternutpumpa
100 g naturell färskost
15 g riven parmesan
Salt och nymalen svartpeppar
Lite grönsaksbuljong
Till servering:
200 g butternutpumpa
Olivolja till stekning
1 msk färsk oregano
20 g valnötter
Salt och nymalen svartpeppar
20 g parmesan
Gör så här:
- Gör en hög av mjölet på ett rent bakbord. Strö salt över och gör en grop i mitten, häll ner ägg och äggula i gropen. Vispa ihop ägg och mjöl med en gaffel, lite mjöl i taget. Arbeta ihop till en elastisk deg. Dela degen i 4 delar och rulla ut bitarna tunt, med kavel på mjölat bakbord. Använder du en pastamaskin, kör igenom degen 5–6 gånger.
- Värm ugnen till 180°. Halvera pumpan, avlägsna kärnor och skal och skär köttet i grova tärningar. Fördela bitarna i ett ugnsfast fat, täck med aluminiumfolie och baka i ugnen i ca 30 minuter.
- Mosa ihop hälften av pumpan med färskosten, fint riven parmesan, salt och peppar. Använd gärna en stavmixer. Låt svalna helt.
- Skär resterande pumpa i mindre bitar och mixa med lite buljong till en slät kräm.
- Ta ut rundlar ur pastadegen, använd gärna en ravioli-utstickare. Pensla bitarna med lite kallt vatten. Lägg en skedfull pumpamos på hälften av raviolibitarna.
- Lägg en bit pastadeg över bitarna med fyllning och tryck till längs kanterna, försök att trycka ut så mycket luft som möjligt. Använd gärna ravioli-utstickaren. Koka raviolin i lättsaltat vatten i 3–4 minuter.
- Skala pumpan till servering och skär köttet små tärningar. Stek i olja i en panna ihop med oregano och valnötter. Krydda med salt och peppar. Fördela den varma pumpasåsen i djupa tallrikar. Lägg några ravioli ovanpå och toppa med pumpafräs och riven parmesan.

Så gör du egen ravioli mezzaluna med sötpotatis
Foto: Betina Hastoft