Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Ravioli mezzaluna med chorizo och sötpotatis

06 apr, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på ravioli mezzaluna med chorizo och sötpotatis
Varför inte slå på stort och göra egen ravioli? Här kommer en steg för steg-guide till hur du gör ravioli mezzaluna fylld med len sötpotatis och ricotta, servera med kryddig chorizo och pesto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Ravioli mezzaluna med chorizo och sötpotatis

Vackra halvmånar av pasta med len och läcker fyllning.

Bjud på ravioli mezzaluna med chorizo och sötpotatis

4 portioner

Annons

Du behöver:

Drygt 4 dl (250 g) durumvetemjöl
4 ägg

Fyllning:

300 g sötpotatis
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
4 msk ricotta
25 g parmesan
1 ekologisk citron

Garnering:

4 stjälkar körvel

Till servering:

50 g pinjekärnor
100 g torkad chorizo
2 dl grön pesto (hemgjord eller färdig)

Gör så här:

1. Häll upp mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten. Knäck äggen ner i en skål och vispa upp dem med en gaffel. Häll ner äggmassan i hålet mitt i mjölet. Arbeta försiktigt ihop mjöl och ägg med en gaffel. Arbeta sedan ihop med händerna. Bearbeta i 5–10 minuter tills degen blir elastisk och mjuk. Slå in i plastfolie och låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter, gärna längre.

Ravioli mezzaluna, steg 1

2. Värm ugnen till 200°. Skala sötpotatisen och skär i stora bitar. Fördela bitarna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Vänd runt sötpotatisen i olja, salt och peppar och baka mjuk i ugnen i ca 25 minuter. Låt sedan svalna helt.

Annons
Ravioli mezzaluna, steg 2.

3. Mixa sötpotatis och ricotta till en krämig puré. Riv parmesanen och citronskalet fint och rör ner i purén. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och ev lite extra citronzest.

Ravioli mezzaluna, steg 3.

4. Dela degen i mindre bitar och kavla ut den första biten på mjölat bakbord, till en tjocklek på 1–2 millimeter. Täck övrig deg med plastfolie så den inte torkar. Ta ut cirklar ur degplattan med en utstickare, ca 10 cm i diameter. Gör på samma vis med alla degbitar.

Annons
Ravioli mezzaluna, steg 4.

5. Lägg en liten klick sötpotatispuré i mitten på varje degcirkel. Fukta cirkelns kant med lite vatten och vik den ena deghalvan över den andra. Tryck ihop kanterna och var noga så att all luft pressas ut, annars kan de spricka vid kokning. Gör gärna ett mönster i kanten med en gaffel. Lägg alla degknyten på en mjölad tallrik, täck med plastfolie.

Ravioli mezzaluna, steg 5.

6. Koka raviolin i lättsaltat vatten i ca 3 minuter vardera. Lyft upp dem en efter en med en hålslev. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna. Skär chorizon i skivor och stek dem spröda. Servera raviolin med pesto, chorizo, pinjekärnor och körvel.

Ravioli mezzaluna, steg 6.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kamm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons